Košulja: Idealna za jesen i svaku priliku

Uz ovaj komad ne možete da pogriješite jer se lako prilagođava stilovima i događajima, a izbor je takav da će svaka žena naći svoje favorite.

Košulja: Idealna za jesen i svaku priliku

Košulja zauzima posebno mjesto u ormaru svake žene, jer možete da je nosite na najrazličitija mjesta, nikada ne izlazi iz mode, a lako se kombinuje uz različite stilove. Početak jeseni prosto vapi za košuljom koja je idealna za preporuku meteorologa da se oblačite slojevito. Raskopčana preko tanke majice kada je toplo, ili ispod tanjeg džempera ili sakoa kad je hladnije, košulja je uvijek dobar izbor.

Jednostavna bijela košulja može da se nosi na posao, uz pensil suknju ili pantalone i sako ili džemperčić. Pravi je izbor za kafu sa prijateljicama uz džins i zanimljivu ogrlicu, ali i za ljubavni sastanak, uz neku romantičnu suknju i sa umjereno provokativnim otkopčanim dugmićima.


Karirane košulje su takođe neizmjerno zahvalne, a nose ih i tinejdžerke i dame u zrelim godinama, posebno u manje formalnim prilikama. One sa zanimljivim dezenom odlično osvježavaju jednobojne zimske džempere, a dobar su izbor i za provod u gradu, uz uske farmerice i čizmice do članaka.


Košulja može da se nosi gotovo cijele godine, sa izuzetkom onih dana kada temperature prelaze 35 stepeni, a čak i tada postoje pamučni modeli bez rukava, u kojima ćete se osjećati prijatno. Kako se nose najrazličitiji krojevi, dobro stoje i mršavicama i punijim damama. One duže mogu da posluže kao tunike uz helanke, dok uski modeli na suptilan način ističu struk i grudi.

U moru boja, materijala i modela, na vama je da pronađete košulje koje vam najbolje stoje i koje se uklapaju uz ostatak vaše odjeće i uz vaš stil. Ukoliko imate manje grudi, nosite modele sa volanima i karnerima, a ako želite da izgledate mršavije, nemojte da nosite ni preuske ni preširoke i birajte što jednostavnije i u smislu boja i kroja.

Izvor: Stil/Chicismo