Kako se nosi odjeća jarkih tonova?

Jarke boje su u trendu i ovog proljeća, ali da li svaka žena zna kako da iznese odjeću u tim nijansama? Ako ne pazite prilikom odabira, vrlo lako se može desiti da se prosto utopite u jarkim bojama i izgubite svoju idnividualnost. Da biste to izbjegli, pratite sljedeće preporuke stilista.

Kako se nosi odjeća jarkih tonova?

Osvježite kolorit pomoću aksesoara

Glavni zadatak jarkih boja je da osvježe kombinaciju, naglase ono što treba naglasiti, učine je posebnom. Kada birate boje, vodite računa o vremenu, lokaciji i prilici. Na primjer, ukrasi sa svijeto plavim i svijetlo zelenim elementima savršeno će se ukolpiti i uz dnevne i uz večernje odjevne kombinacije.

Zaustavite se na jednom odjevnom komadu u svijetloj nijansi
Možete biti u centru pažnje čak i kada nosite samo jedan komad svijetle odjeće ili modni dodatak. Ovo naročito važi za osnovne odjevne komade – pantalone, haljine, jakne. Ako odaberete bluzu u raskošnoj zelenoj boji, iskombinujte je sa pantalonama neutralnih boja. Ciklama bluza sjajno se uklapa sa suknjom u sivoj nijansi.

Vodite računa o boji svoje puti

Damama tamnije puti bolje pristaju živopisne boje i one najbolje izgledaju u haljinama tih nijansi. Pastelnim nijansama će «ubiti» svoju prirodnu boju.
Damama svjetlije puti bolje pristaju malo prigušeniji tonovi, ali to nikako ne znači da treba da se oduče za bezlične nijanse.

Ublažite svijetlu odjeću

Ako mislite da vam je košulja, bluza ili haljina u previše jarkim nijansama, izaberite blejzer ili jaknu neutralne boje. Tako ćete i dalje zablistati, ali nećete biti i upadljivi.

Izbjegavajte slične tonove

Ako želite ili volite da kombinujete više komada u svijetlim nijansama, vodite računa da to budu nijanse koje se slažu jedna sa drugom. Na primjer, perle u boji mogu lijepo da padaju preko haljine u istoj nijansi ili printu. Ovo izgleda i elegantno i moćno.

Još nekoliko preporuka: Majica jarko žute boje odlično će se uklopiti sa suknjom neutralne sive nijanse. Tamno plave farmerke možete ukombinovati sa majicom u nekom od mirnih tonova i kombinaciju osjvežiti svijetlo žutim prelama.

Proljeće je stiglo. Pustite ga da uđe i u vaš garderober i osvježite ga jarkim bojama.

Images via Polyvore.com

Slični članci