Kakav ste organizator u kući?

Stalno vam se nešto nalazi na putu, imate gomilu nekih stvari koje čekaju da im nađete mjesto.

Kakav ste organizator u kući?
Obuća
 
Obuću koju držite van cipelarnika u predsoblju, trebalo bi da stoji na nekom otiraču, kako se parket ne bi prljao, i kako biste olakšali čišćenje parketa.

Kišobrani

 
Kišobrane bi trebalo da držite da stoje uspravno, jer ako ih postavite horizontalno, može doći do iskrivljenja žica.
Korpa za kišobrane trebalo bi da ima rupe radi ventilacije, tako da se mokri kišobrani što prije osuše.

Ključevi

Za ključeve treba da nađete jedno mjesto, u trpezariji ili predsoblju blizu vrata, a najbolje je da to bude neka činija.

Fioke

Fioke su odlično mjesto za ostavljanje raznih sitnica. Jedini problem je u tome što se u njima ništa ne vidi.

Obično u njih stavljamo stvari i ne razmišljajući, tako da se fioke ubrzo napune svega i svačega. Zato je najbolje da odredite koja fioka za šta služi.

Kablovi

Sada na tržištu postoje i praktični organizatori kablova. To će najbolje odraditi vaš suprug ili sin, ako je stariji. Na vama je samo da odlučite koju ćete boju.

Telefon

Najbolje je da kućni telefon stoji tako da je lako dostupan iz svih dijelova stana, a pored njega stavite svesku ili blok i olovku, koji će vam uvijek biti pri ruci ako treba da zapišete nešto.

Krevet

Prostor ispod kreveta je oduvijek bio i odlično mjesto za magacin. Potrudite se da ipak ostavljate što manje stvari ispod kreveta, kako biste olakšali čišćenje.

Trosjed

Na trosjedu ili kauču svi volimo da držimo jastuke. Ali, neko i pretjera u tome, te tako prostor iza jastuka postane prava ostava za daljinske upravljače, izgubljene čarape itd.

Svedite broj jastuka na minimum, zadržite samo one koji vam obezbjeđuju udobnost.

Noćni stočić

Idealno, noćni stočić trebalo bi da bude dovoljno veliki da na njega stane lampa za čitanje, budilnik i knjiga ili novine.

U svakom slučaju bi trebalo da ima i fioku u koju ćete ostavljati sitnice, kao što su ljekovi, toplomjer, maramice, a možda i poneku seksi igračku.

Komode

Ako iznad komode imate i ogledalo, onda je to najbolje mjesto gdje ćete držati šminku, kao i neku lijepu kutiju sa nakitom koji nosite svaki dan (i koji, naravno, nije skupocen).

U svakom slučaju, sve što držite na komodi trebalo bi da bude odvojeno ili u kutije i kutijice ili u činije.

Dječije igračke

Za ostavljanje omiljenih dječijih igračaka najbolje će poslužiti neki džak ili lagana velika torba, koju možete lako da prenosite.

Može da posluži i platnena vreća za prljav veš ili veš za peglanje.

Rasporedite igračke i po uzrastu djeteta, ako su neke suviše osjetljive ili napravljene za stariju djecu, ostavite ih sa strane i sačekajte da dijete poraste.

Začini

Pronađite koji je za vas najbolji način za odlaganje i držanje začina, kako biste ih što lakše koristili prilikom kuvanja.

Bilo da je riječ o malim teglicama, policama, kutijama. U svakom slučaju, na radnoj površini morate da imate i dovoljno mjesta za pripremu hrane, kao što je guljenje, sjeckanje i drugo.

 

savremenazena.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.