Šareni pilići - hit pred Uskrs

Šareni pilići - hit pred Uskrs

Amerika i Liban su preplavljeni šarenim živim pilićima koji su hit uoči uskršnjih praznika. Ljudi masovno za Uskrs kupuju i poklanjaju ofarbane piliće.
Stručnjaci kažu da je boja kojom su pilići ofarbani štetna po zdravlje životinja. A kako se farbaju ovi jadni mali pilići? Boja se injekcijom ubrizga u jaje, a potom se rupica od igle zatvori voskom, nakon čega se jaja vraća u inkubator i ubrzo nakon toga se izlegu ovi šareni mališani.

"Zakon jasno štiti životinje od zanemarivanja i zlostavljanja i ne bi trebalo da ima dvostruke standarde", izjavio je član društva za zaštitu životinja, navodeći da, recimo, više od pola saveznih američkih država zakonom zabranjuju bilo koju vrstu farbanja životinja.
S druge strane, farmeri insistiraju na tome da su boje koje se ubrizgavaju u jaja potpuno bezopasne i privremene i da nestaju kako pilići rastu i dobijaju novo perje.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.