Podrži, pobijedi! Pošalji 5 na 14543 i pomozi malim-velikim borcima!

Od utorka, 07. februara aktivan je donatorski SMS broj na koji se mogu donirati sredstva za djecu koja se bore sa karcinomom. Da bi se donirao 1 euro potrebno je poslati SMS sa sadržajem 5 na 14543. Na ovaj način građani Crne Gore mogu pomoći malim-velikim borcima da dobiju najbolju šansu i liječe se u inostranstvu i u situacijama kada to ne pokriva Fond zdravstva.

Podrži, pobijedi! Pošalji 5 na 14543 i pomozi malim-velikim borcima!

Aktiviranje ove linije dio je velike akcije Podrži, pobijedi u okviru koje će se 15. februara održati i prvi Teleton u Crnoj Gori. Inicijativu je pokrenulo pet crnogorskih televizija, ali poziv da se priključe otvoren je svim medijima.

Gotovo od 100 ličnosti iz javnog života - glumci, pjevači, sportisti, okupiće se 15. februara od 20 sati, javljati na donatorski broj 1511 i razgovarati sa građanima koji budu pozivali. Razgovori će biti ograničeni na dva minuta, a građani će pozivom donirati po dva eura.

RTCG, 777, Atlas, Vijesti, Pink i Prva, istovremeno će prenositi Teleton na svoji kanalima.

Sav novac koji bude prikupljen ići će u fondaciju “Budi human” i ne može se uplaćivati na račune fizičkih lica. Uplate će, isključivo ići na račune klinika koje budu izdavale fakture na ime fondacije, uz prethodni dogovor i komunikaciju klinike i fondacije.

U Crnoj Gori godišnje se dijagnostifikuje bolest kod 15 do 20 djece. Liječi se njih mnogo više, jer je borba, po pravilu duga, i traje više od godinu. Djeca, prema statistikama, najčešće obolijevaju od malignih bolesti krvi, odnosno leukemije i limfoma, zatim slijede tumori centralnog nervnosg sistema, tumori kostiju i solidni tumori - neuroblastomi. Najveći procenat obolijevanja je kod djece starosti između tri i osam godina, mada obolijevaju djeca svih starosnih dobi.

Organizatori Teletona poručuju: "Svima njima potrebna je naša pomoć jer liječenje, često nije moguće u Crnoj Gori, ali ni u klinikama regiona. Zato smo tu - mediji, poznati, kompanije i svi građani Crne Gore, da omogućimo da što više malih velikih boraca dobije pravu, najbolju šansu da se izbori sa karcinomom. Naš zajednički moto je - Podrži, pobijedi. Svako od nas to može - 15. februara od 20 sati pozivom na broj 1511, slanjem sms poruke na 14543 opija 5 ili donacijom u fond Budi human".

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.