U Crnoj Gori u toku Treći međunarodni festival lutkarstva

Treći međunarodni festival lutkarstva koji će se održavati od 10. do 14. septembra 2014. u Podgorici u KIC-u Budo Tomović, svečano je otvoren u srijedu, 10. septembra u 20 sati. Otvraranju su prisustvovale zvanice iz ambasada Kine, Turske, Ukrajine i Slovenije, kao i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori NJ. E. Mehmet Niyazi Tanilir.

U Crnoj Gori u toku Treći međunarodni festival lutkarstva

Domaćin svečanog otvaranja bila je glumica Gradskog pozorišta Dijana Dragojević, a Festival je otvorio mladi crnogorski umjetnik Danilo Baletić, autor i dalje aktuelne izložbe „Transformersi brane Podgoricu”. Baletić je proglašen Ambasadorom Festivala uz poruku da naloži transformersima da čuva Festival i svu djecu Podgorice i Crne Gore.

Nakon ceremonije otvaranja prikazana je predstava  „Priče iz Kine“, kineskog Teatra šangajske akademije.

U četvrtak, 11. septembra u 18 i u 20 sati, u Podgorici će se odigravati predstava  „Kad je Šemil išao u Varšavu“, Lutkovnog gledališča Maribor iz Slovenije, dok će u Nikšiću, u Ateljeu 213, u 10 i u 12 sati Teatar sjenki Cengiza Özeka iz Istanbula izvesti predstavu „Čarobno drvo“.

U petak, 12. septembra, u 18 i u 20 sati, u Podgorici će se prikazivati turska predstava „Čarobno drvo“. U Beranama u 12 sati, u Centru za kulturu gostuje ukrajinska predstava “Hroma patkica” Akademskog pozorišta glumca i lutke iz Ternopolja. “Priče iz Kine” biće odigrane u Kotoru u Centru za kulturu u 11 sati, a zatim i u Herceg Novom u 17 sati, u saradnji sa Herceg Festovom manifestacijom “Za djecu je dobro pozorite”.

Ulaz na sve predstave, i ove godine, je BESPLATAN.

 Kompanija Plantaže je za učesnike Festivala, umjetnike iz Turske, Ukrajine, Slovenije, Kine, Srbije i Bugarske organizovala posjetu vinskom podrumu Šipčanik, te degustaciju crnogorskih vina.

Značajnu podršku za okupljanje ovakve ekipe organizatori duguju Ambasadama Narodne republike Kine, Republike Turske i Turskom kulturnom centru „Junus Emre”, te Ambasadi Republike Ukrajine i Slovenije, sve u Crnoj Gori. Kako se Festival finansira od strane sponzora i donatora, brojni su pojedinci i kompanije kojima želimo da se zahvalimo za podršku. Ove godine Festival je podrzalo i Ministarstvo kulture, a neki od sponzora su i Fondacija Petrović Njegoš, Ministarstvo prosvjete, kulture, turizma, nauke, ekonomije, Agencija za elektronske medije, Montenegro Airlines, Erste banka, EPCG, Voli, Čelebić, Lovćen životna osigurnja, Komisija za hartije od vrijednosti, NLB, ESCG, Plantaže, Domaća trgovina, Centar za socijalni rad, HL klub i drugi.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.