7 razloga da otputujete na Maldive iako ste SOLO

Maldivi se uvijek predstavljaju kao ultimativna destinacija za parove. Mnogi sanjaju da odu na Maldive za svoj medeni mjesec ili godišnjicu, zbog toga solo putovanja na ova fantastična ostrva nisu tipična. Međutim, u stvarnosti se dešava da se solo putnici bolje provedu i skupe mnogo više uspomena od onih u parovima ili porodici, što možete provjeriti pretraživanjem na internetu „Maldivi iskustva kao solo putnik“. 

7 razloga da otputujete na Maldive iako ste SOLO

Mi smo to učinili za vas, a evo i zbog čega:

Odmor i uživanje

Ovo važi za sve kategorije putnika. Maldivi su stvarno raj na zemlji, sa apsolutno savršenom klimom, blistavim bijelim peskom, tirkiznim lagunama koje ostavljaju bez daha, dok se izležavate ispod palme. Još ukoliko uzmete koktel u ruke, vaše uživanje će biti na vrhuncu. Cijena putovanja na Maldive je sve niža u posljednjih nekoliko godina, a pošto idete sami, plaćate samo jednu avio kartu.

Snorkeling i ronjenje

Podvodni život na Maldivima je jedan od najraznovrsnijih na svijetu. Svaki rizort ima svoj kućni greben gdje živi hiljade raznobojnih životinja - od malih tropskih riba i beba ajkula (koje su bezopasne za ljude) do kitova ajkula i džinovskih manta raža. Do kućnog grebena se dolazi za nekoliko minuta udobnom vožnjom i iskustvo ronjenja i istraživanja je neprocjenjivo. Stvarno je impresivno vidjeti džinovska stvorenja koja plivaju blizu vas.

Vodeni sportovi

Maldivi su raj za vodene sportove – od pedaline, vožnje kajaka, vindsurfinga, paraglajdinga, skijanja na vodi do surfovanja. Mnogi ne povezuju mirne vode Maldiva sa surfovanjem. Talasi su odgovarajuće veličine za početnike. Ljetnji mjeseci jun, jul i avgust potencijalno su najbolji mjeseci za surfovanje, jer ima više vjetra. Postoji nekoliko odmarališta koji su specijalizovani za surfovanje i imaju kampove, naročito u North Male Atolu. Što je i odličan način za druženje i povezivanje sa ostalim ljubiteljima surfinga.

Spa tretmani

Wellness je magičan na Maldivima. Svaki tretman u ovom rajskom ambijentu dok slušate zapljuskivanje talasa oduzima dah i neće vam nedostajati druga osoba dok dobijate masažu za smiraj uma i tijela. Na Maldivima se najviše koriste kokosovo ulje i kokosovo mlijeko kao kupka, za piling i omekšavanje kože. To je pravi kraljevski tretman uz blagotvorni čaj od jasmina i arome vanile i vi zaslužejete ovo uživanje. Cijena tretmana u rizortima na Maldivima nije mala, ali je iskustvo neprocjenjivo.

Posmatranje okenskog života

Nema većeg blaženstva od ležanja u bazenu u vili na vodi i posmatranja kako okean oživljava pred vašim očima. Jata šarenih ribica, bebe ajkule, raže, koje su potpuno bezopasne i možete skočiti u more i plivati sa njima. U vrijeme zalaska sunca krenite na krstarenje i vidjećete jata delfina koji harmonično poskakuju po površini okeana. Osjetićete beskraj i istinsko zadovoljstvo u ovom spajanju sa prirodom. Postaćete zavisni od ljepote.

Interakcija sa lokalnim stanovništvom i osobljem

Ukoliko boravite na ostrvu naseljenom lokalnim stanovništvom, imaćete mogućnost da saznate sve o načinu života mještana u ovoj ostrvskoj državi. Maldivljani su ljubazan i otvoren narod. Vole turiste i raduju se svakom razgovoru. Kako da otputujete na naseljeno ostrvo možete saznati pretraživanjem „Maldivi putovanja na naseljeno ostrvo“. Ukoliko boravite u rizortu, pored Maldivljana upoznaćete i Šrilančane, koji rade u barovima i restoranima hotela i koji su jedan od najtoplijih naroda na svijetu, beskrajno šarmantni i širokih osmjeha. Uvek spremni za šalu, ćaskanje, ali i ozbiljne razgovore o porodici, nadi i snovima.

Upoznajte sebe

Danas čovjek nikad nije sam sa svojim mislima. Ukoliko ne komunicira sa drugima, tu su uvijek internet i tv koji odvajaju osobu od same sebe. Kada isključite telefon, izujete se i opustite u ovom raju, vraćate se sebi i doći će vam inspiracija kako da učinite svoj život bogatijim, opuštenijim i ljepšim. A to činite prije svega putovanjima.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.