Princeza, poklopac i kikiriki spasili su 36 beba od gušenja

Glavne zvijezde reklame koje ljude uči kako pomoći djetetu koje se guši su princeza, poklopac od kemijske olovke i kikiriki, a pogledana je 29 miliona puta.

Princeza, poklopac i kikiriki spasili su 36 beba od gušenja

Reklama u kojoj su igračke glavne zvijezde uspjela je spasiti 36 djece, istakli su iz britanskog humanitarnog udruženja St. John Ambulance. Oni su u januaru lansirali reklamu od 40 sekundi u kojoj princeza, poklopac hemijske olovke i kikiriki objašnjavaju kako pomoći djetetu koje se guši. 

Video je u tri mjeseca pogledan više od 29 miliona puta, a iz udruženja su istakli kako je 36 beba spašeno upravo zahvaljujući reklami odnosno figuricama pod nazivom "The Chokeables". Majke čija su se djeca gušila zbog komadića povrća sjetile su se postupka i spasile svoje najmilije. 

- Iz prve ruke znam kako je strašno vidjeti svoje dijete kako se guši. Drago mi je samo što sam se sjetila što rade šarmantni likovi u reklami - istakla je jedna od majki, Tamar Vellacot za The Independent

 

 

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.