7 načina da vježbate bez odlaska u teretanu

Vježbanje u teretani ponekad može da bude prilično zamorno i zato nije loše da znate najbolje načine vježbanja i održavanja kondicije koji ne podrazumijevaju odlazak u teretanu. Ako ste zauzeti i ponekad jednostavno nemate vremena da se spremate i idete u teretanu, imajte u vidu da vježbanje ne mora uvijek da podrazumijeva korišćenje sprava.

7 načina da vježbate bez odlaska u teretanu

Ponekad male promjene mogu da vas osjveže i razbistre, a istovremeno vas neće gristi savjest što ste preskočili teretanu jednom ili dva puta. Vježbanje van teretane je, u stvari, vrlo jednostavno. Pročitajte nekoliko načina za brzinsko vježbanje bez odlaska u teretanu.

 1. Zaboravite lift

U ovom slučaju, liftovi su čista besmislica. Kada već imate mogućnost izbora, jednostavno nema izgovora da ne idete stepenicama. To je jedan od jednostavnijih načina za brzu kardio vježbu i zaista odradjuje posao sa vašim nogama i zadnjicom. Pokušajte sa ovom vježbom na poslu, u šoping centru, u bioskopu, svojoj zgradi... svuda gdje nadjete stepenice.

 2. Sredite svoju sobu

Da, da, možda zvuči kao gnjavaža, ali sredjivanje sobe je u stvari sjajan način sagorijevanja kalorija. Ne samo da je jedan od najboljih načina za vježbanje van teretane, nego je i vrlo praktičan način. Pustite neku energičnu muziku, plešite po sobi i očistite svaki ćoškić.  Eto vam još jedna kardio vježba.

 3. Šetajte

Za vas, koji živite u gradu: preskočite vožnju autobusom, autom, taksijem ili bilo kojim drugim prevoznim sredstvom koje inače koristite i prošetajte. Podrazumijeva se da treba da krenete malo ranije, nego što krećete kada se vozite, ali vrijedi ako zbog toga možete da preskočite odlazak u teretanu. Plus, vidjećete sve te zgodne momke koji se šetaju gradom. ;)

 4. Isplanirajte rutu

Ako vam obična šetnja ne pričinjava zadovoljstvo, pokušajte tako što ćete odrediti sebi rutu. Ukoliko imate vremena, izadjite u dugu i opuštajuću šetnju, negdje gdje ćete se stopiti sa prirodom, slušati njene zvike i vidjeti prizore i situacije koje će vas zabaviti. Sagorjećete čak i više kalorija i imati vrijeme samo za sebe.

 5. Izvucite bicikl iz podruma

Ako šetnja i hodanje svuda gdje krenete za vas i nije baš vrhunac uzbudjenja, krenite na vožnju biciklom. Vožnja bicikla učvršćuje vaše noge i zadnjicu i pokreće cijelo tijelo. Dakle, bicikl je sjajna alternativa vožnji automobilom, a bonus je to što ćete uštediti na gorivu i ujedno čuvati prirodu.

6. Zabavite se sa svojim ljubimcem

Ako imate psa, onda znate da svaki put kada se igrate s njim, ostanete bez daha. Naši ljubimci imaju toliko energije pa je igranje s njima odličan način vježbanja bez odlaska u teretanu. Izvedite svog psa (ako nemate svog, izvedite sestrinog, komšijinog...) ili, jednostavno, trčite sa psom i igrajte se u kući. Vaš ljubimac će uživati, a vi ćete imati najzabavnije sagorijevanje kalorija i  vježbanje u životu.

 7. Zabavite se sa loptom

Okupite svoje prijatelje ili familiju, loptu u ruke i navalite. Možete da birate igre sa loptom. Da li će to biti košarka, rukomet, odbojka, fudbal ili izmedju dvije vatre, potpuno je nebitno. Bitno je da nećete ni primijetiti da vježbate jer ćete se tako ludo zabavljati, a kalorije će nestajati.

Zar vam se ovaj posljednji prijedlog ne čini kao jedan od najzabavnijih? Ko ne voli da se zabavlja sa svojim prijateljima i familijom?!

U svakom slučaju, izaberite neki od ovih jednostavnih načina vježbanja i rezultati neće izostati. Pišite nam koji su vam omiljeni načini vježbanja van teretane, a ako imate još neki prijedlog, rado ćemo ga objaviti.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.