Kako bolje razumjeti muškarce

Mnoge žene kažu da je veoma teško razumjeti muškarce. Vjerovatno ste i vi mnogo puta pomislili kako ne razumijete svoju jaču polovinu. Stručnjaci tvrde da je to sasvim normalno jer muški mozak funkcioniše drugačije od ženskog.


Kako bolje razumjeti muškarce

Zašto je on sposoban samo za jedan posao?

Stručnjaci smatraju da žena ima više korpus kalosuma, tkiva koje povezuje lijevu i desnu komoru od muškarca. Zato žena može da obavlja više poslova istovremeno, a muškarac može da se usmjeri samo na jednu aktivnost. Ako on gleda utakmicu, na primjer, nema svrhe govoriti mu da treba počistiti stan.

Zašto on često zaboravlja?

Žena ima 15% više sive mase od muškarca što doprinosi da bolje memoriše i analizira. Žena će se lako sjetiti nekog važnog datuma ili gdje se nalazi neki predmet. Kada je riječ o važnim datumima, postoji praktično rješenje. Podsjetite partnera da se približava godišnjica, rođendan i slično. Olakšaćete i njemu i sebi.

Zašto mu je bitan izgled?

Sigurno ste mnogo puta čuli da su muškarci vizulelna bića, a žene emotivna. Muškarca zavodi ono što vidi. Zašto je to tako? Stručnjaci kažu da je „seks procesor“ u muškom mozgu više od 2 puta veći od tog istog dijela u ženskom mozgu.

Zašto on ne voli duge razgovore?

Žena ima ljepši stil izražavanja i bolji osećaj za izbor riječi. Dok žena govori, rade obe hemisfere mozga, dok je kod muškarca angažovana samo leva strana. Ne očekujte da će on slušati i raspravljati o različitim sitnicama koje vas muče. Imajte na umu da on više voli da reši konkretan problem.

 

zenskastrana
Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.