Pazite na riječi

Pazite na riječi

Pogrešne riječi i te kako znaju da povrijede, više nego djela. I onog ko govori i onog kome su upućene. Ne postoji osoba koja bar jednom u životu nije povrijeđena tuđim riječima, bilo da su upećene njoj ili nekom drugom o njoj. A isto tako nema  te osobe koja se nekad nije pokajala sopstvenim izborom riječi.

Pesimističke izjave vode ka povrijeđenosti, nezadovoljstvu, frustraciji, umanjuju samopouzdanje, stvaraju osjećaj praznine, samoće, emocionalnog povlačenja. To je samo dio onoga što pogrešna komunikacija stvara, jer ona čini da pozitivno ili negativno gledamo na život.

Mislite o riječima kao o bumerangu - šta god da kažete vratiće vam se. Ukoliko kažete da nešto ne možete, nećete to ni moći da uradite. Ukoliko kažete da ste promašaj, bićete promašaj. Ako kažete da ćete pokušati, sve će se završiti na pokušaju. Ako već želite nešto da učinite, nemojte samo da pokušavate.

Ukoliko kritikujete druge, oni će kritikovati vas. Ukoliko lažete, bićete lagani. Ukoliko varate, bićete varani. Ako ogovarate, ne čudite se kada čujete gluposti ispričane o vama.

Poenta priče je da svoju realnost stvarate izborom riječi koje izgovarate drugima, a i sebi. Zato promjenite riječi. Razmislite prije nego što nešto kažete.

Stvorite pozitivan stav, volju za dobrim raspoloženjem i uspjehom u životu. Predlažemo vam manji izbor riječi koje mogu lako da se zamjene drugim, mnogo pozitivnijim kao...

Ne mogu » Nisam još
Ako budem » Kada budem
Pokušaću » Uradiću
To će biti problem » To će biti izazov
Ne znam » Saznaću
Kakav neuspjeh » Dobro, nešto sam naučila/o


Vežbajte dok vam se pozitivan stav ne ureže u DNK. Ono što govorite, to ćete i dobiti.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.