Da li piti hladnu ili toplu vodu?

Da li piti hladnu ili toplu vodu?

Kada pijemo hladne napitke krvni sudovi se sužavaju, usporava se varenje i hidriranje organima je otežana. Tijelo troši energiju na regulaciju tjelesne temperature tzv. termoregulacioni proces. 

U organizmu nastaje povećani gubitak vode što je suprotno od onoga što očekujemo.

Velika je zabluda da ispijanjem vode sagorijeva višak unijetih kalorija, ali to je zanemarljivo. Proces sagorevanja šteti varenju i negativno utiče na proces hidracije organizma. Nakon obroka ispijanje hladne vode stvara više štete jer nastaje višak sluzi, oslabi funkciju imunog sistema. Ukoliko posle jela konzumiramo hladne napitke digestivni sistem ima problema da ih svari.

Prednosti mlake-tople vode u odnosu na hladnu vodu

Stimulisani su prirodni enzimi, pa je varenje poboljšano na prirodan način. Postižemo bolju pokretljivost crijeva, dobar napitak za regulaciju probave. Hrana se lakše razgradjuje. Topla voda vrši prirodnu detoksikaciju što se primjećuje i na koži. Piti toplu vodu znači poboljšati varenje i stvoriti dobar osjećaj organizmu.

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.