Povrede – neprijatna iznenađenja na ljetovanju

Rane i povrede su mala i neprijatna iznenađenja u svakodnevnom životu. Povrede se mogu desiti bilo gdje, u svakom trenutku - na poslu, u bašti ili kuhinji, ali mogu biti jako neprijatne na godišnjem odmoru i upropastiti lijepe trenutke.

Povrede – neprijatna iznenađenja na ljetovanju

Neke povrede ne mogu proći bez intrevencije i pomoći ljekara, dok lakše povrede tipa posjekotina, ogrebotina, manjih ubodnih ili ugriznih rana, uglavnom zbrinjavamo sami. Međutim, iako se radi o manjim, lakšim povredama, pogrešnim ili neadekvatnim liječenjem može doći do infekcije ili upale, a proces zarastanja se usporava.

Lokalni antibiotik je idealno rješenje za ovakve tipove rana i neizostavni je dio svake kućne i putne apoteke. Prije nanošenja lokalnog antibiotika, ranu, ukoliko je potrebno, treba isprati i očistiti od eventualnih nečistoća i ostaviti da se malo osuši. Zatim nanijeti antibiotik i ako postoji potreba staviti flaster ili sterilnu kompresu.


Od skora se i na našem tržištu može naći jedinstven preparat u obliku praška i gela - Tyrosur®,   koji se u Njemačkoj proizvodi duže od 50 godina. Sadrži antibiotik tirotricin koji se dobro podnosi.

Tyrosur® gel je prvi lokalni antiobiotik na našem tržištu u obliku gela, koji mjesto povrede prijatno hladi, bezbojan je, ne peče i ne masti odjeću. Može se koristiti na vlasištu i drugim djelovima tijela obraslim dlakama, na licu ili pregibima.


Drugi oblik je Tyrosur® Powder, prašak za kožu, namijenjen za površinske, umjereno vlažne rane. Prašak u dodiru sa ranom ne stvara grudvice, jer ima bazu koja se rastvara u vodi.


Oba oblika Tyrosura® su dostupni u apotekama, bez ljekarskog recepta, a zbog praktičnog pakovanja su neizostavan dio svake kućne i putne apoteke.

 Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom!

 

 
 Prvo što rani treba je… Tyrosur

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.