Ne zaboravite na povrede i rane na ljetovanju!

Rane i povrede su mala i neugodna iznenađenja u svakodnevnom životu. Povrede se mogu desiti bilo gdje, u svakom trenutku -  na poslu, putovanju, u vrtu, u kuhinji, ali mogu biti jako neprijatne na godišnjem odmoru i upropasti lijepe trenutke. Djeca su najosetljivija populacija, čiji laktovi i koljena najčešće stradaju.
U zavisnosti od vrste rane, nekada je dovoljna samopomoć, a nekada ne može proći bez intervencije i pomoći ljekara.

Ne zaboravite na povrede i rane na ljetovanju!

Lakše povrede tipa posjekotina, ogrebotina, manjih ubodnih  ili ugriznih rana, uglavnom zbrinjavamo sami. Međutim, iako se radi o manjim, lakšim povredama, pogrešnim ili neadekvatnim liječenjem može doći do infekcije ili upale, a proces zarastanja se usporava.

Lokalni antibiotik  je idealno rešenje za ovakve tipove rana i neizostavni je dio svake kućne i putne apoteke. Prije nanošenja lokalnog antibiotika, ranu, ukoliko je potrebno, treba isprati i očistiti od eventulanih nečistoća, ostaviti da se malo osuši, nanijeti antibiotik i ako postoji potreba staviti flaster ili sterilnu kompresu.

Na našem tržištu postoji jedinstven preparat u obliku praška i gela - Tyrosur®  koji  sadrži antibiotik tirotricin koji se dobro podnosi, a  sigurnost proizvoda govori podatak da je Tyrosur® na njemačkom tržištu više od 50 godina.

Tyrosur® gel je prvi lokalni antiobiotik na našem tržištu u obliku gela, koji mjesto povrede prijatno hladi, bezbojan je, ne peče i ne masti odjeću. Može se koristiti na vlasištu i drugim dlakama obraslim dijelovima tijela, na licu ili pregibima.

Drugi oblik je Tyrosur® prašak namijenjen za površinske, umjereno vlažne rane. Prašak u dodiru s ranom ne stvara grudvice, jer ima bazu koja se rastvara u vodi.

Oba oblika Tyrosur®-a mogu se koristiti od najranije dobi, a dostupni su samo u apotekama u praktičnom pakovanju.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom!

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kupku za opuštanje...

RECEPT
DANA

Zimski cvjetići

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.