Njega noktiju gelom

Njega noktiju gelom

Ruke su dio tijela, koje u komunikaciji s drugim ljudima imaju veliko značenje. Iz govora ruku moguće je saznati mnogo toga  o osobinama čovjeka. Lijepe ruke uključuju i lijepo njegovane nokte. Nokti kod žene, bilo da su duži ili sasvim kratki, znatno utiču na lijep izgled ruke.

Evo nekoliko savjeta kako da naši nokti izgledaju lijepo:

Njegom nazivamo postupak geliranja, bilo da je u pitanju ućvrščenje, produženje ili  ugradnja noktiju. Njegu je potrebno redovito raditi zato jer u razdoblju od 4 do 6 nedjelja (zavisno o brzine rasta nokta) nokti porastu i potrebno je ponovo staviti gel kako pod onaj postojeći ne bi ušao vazduh. Kad nokat obložen gelom previše naraste počinje da izgleda neuredno i  biva sklon pucanju. Zato je redovna njega noktiju prijeko potrebna.

Postupak njege: Nokti se skrate po želji, zatim se stari gel stanji u ravninu s prirodnim. Gel ne skidamo do prirodnog nokta, već samo onoliko koliko je potrebno da poravnamo neravnine. Nakon toga stavljamo gel . Ako je neki nokat pukao, popravljamo ga isključivo šablonama i gelom. Ovaj postupak se ponavlja sve dok želite da imate nokte učvrščene gelom. Ako iz bilo kog razloga odlučite  da skinete gel - ne smijete ga skidati na silu, već nokat obradite  i pustite da izraste. Nokte skratimo i gel stanjimo . Vremenom kako raste nokat, gel se s skraćivanjem potpuno odstrani.

Naš je cilj: lijepi, zdravi i prije svega prirodni nokti.

Trajni French i trajni sjaj

Francuska manikura osim s lakom može se napraviti s gelom. Tada je to trajnije i nemoguće ga je oštetiti prilikom sušenja. Bijeli gel se stavlja za vrijeme tretmana, ispod gela. Zapeče se u lampi, a preko bijelog stavlja se sjajni gel koji dolazi u tri nijanse: mliječno bijeli, rozi i prirodni. Kad se i sjajni gel polimerizira nokti se obrišu,  potisne se kožica i tretman je gotov. Tako uradjen francuski manikir (french), može da traje i do mjesec dana . Preko trajnog francha može se lakirati bilo koji klasični lak.

Autor teksta: NoktI by Iv@n@

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.