Iskoristite kokosovo ulje za kožu, kosu i zube

Da kokosovo ulje ima brojne pozitivne efekte na ljudsko tijelo odavno nije tajna, a posebno je korisno za kožu, kosu i zube.

Iskoristite kokosovo ulje za kožu, kosu i zube

Koža

Jednostavnu mješavinu šećera i kokosovog ulja potrebno je nanijeti na kožu i sačekati deset minuta. Ova mješavina će ukloniti mrtve ćelije, pa će koža biti mekša. Ako imate problema s infekcijama i aknama, umjesto šećera koristite so.

Kosa

Kokosovo ulje sprečava opadanje kose i pospješuje njen rast. Mješavina kokosovog ulja i soka od limuna će spriječiti sijeđenje kose. Ova mješavina se nanosi na kosu i tjeme.

Zubi

Na tržištu postoje različite paste za zube s različitim sastojcima, a kokosovo ulje je jedno od najsigurnijih sredstava za čišćenje zuba i to bez hemikalija. Kokosovo ulje i so trljajte po zubima četiri minute, što će ih učiniti zdravim i sjajnim.

 

klix.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.