Kako što duže zadržati miris parfema na koži

Kako što duže zadržati miris parfema na koži

Kako da nanesete parfem prije posla, a da cijeli dan mirišete? Saznajte uz ove male cake koji će sigurno produžiti trajanje vašeg omiljenog mirisa!

 

Ako ste tipična žena, onda obožavate parfeme i vjerovatno tražite one koji će vam se što duže zadržati na koži. Osim od kvaliteta samog parfema, dužina trajanja na vašoj koži zavisi i od nekih stvari koje vam otkrivamo u nastavku.

Naime, postoji trikovi koji mogu da vam produže trajanje parfema. Donosimo vam 7 pouzdanih načina uz koje će se vaš parfem zadržati na vašoj koži satima.

 

Nanesite parfem neposredno nakon tuširanja

Jeste li znali da se vaše pore otvaraju kada ste pod tušem? Zato ako parfem nanosite odmah nakon tuširanja, dok su pore još otvorene, vaša koža će bolje upiti parfem i on će trajati duže. To je zapravo jedan od najboljih načina da vam parfem potraje duže.

 

Nahranite svoju kožu

Prije nego stavite parfem trebalo bi dobro da hidratizirate kožu. Naime, parfem nije dobro da nanosite na suvu kožu jer je njegovo trajanje u tom slučaju kraće.

 

Nemojte trljati kožu

Mnoge žene imaju naviku prilikom nanošenja parfema da protrljaju dlanove jedan o drugi, ali to bi trebalo izbjegavati. Naime, trljanje će “razbiti” miris parfema pa će njegovo trajanje biti mnogo kraće. Jednostavno nanesite parfem i ostavite ga da se osuši, bez trljanja.

 

Nanesite parfem na mjesta na kojima osjećate puls

Želite li da vaš parfem traje što duže, trebalo bi da ga nanosite na tačke na tijelu na kojima osjećate puls. Dakle, na grudi i iznad dlanova. Takođe, možete nanijeti malo parfema i na područje iza uha. Na taj ćete mirisati mnogo duže nego inače.

 

Izaberite parfem s jakom bazom

Kada ste u potrazi za parfemom, odaberite onaj čiji su bazni sastojci malo snažniji. Najdramatičnije bazne note u parfemu su ujedno i one koje najduže traju. Bor, pačuli, vanila i mošus su note koje su poznate po svojoj dugotrajnosti. Imajte to na umu.

Poprskajte četku za kosu

Ako zaista želite da vaš parfem traje dugo, onda poprskajte svoju četku za kosu s kojom ćete se očešljati. Parfem u kosi se vrlo dugo zadržava pa je to odličan trik za dugotrajnost.

Nemojte pretjerivati s mirisima

Gel za tuširanje, mlijeko za telo, dezodorans, parfem… Hm, ako koristite sve navedene proizvode onda mirišete na svašta. Zato, ako vam parfem ima jak miris, onda odaberite ostale proizvode s neutralnijim mirisom da ne bi ljudi padali u nesvijest dok su pored vas.

 

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.