Ovako ćete, konačno, nanijeti puder bez ijedne greške

Dobra podloga može učiniti čuda po pitanju vašeg izgleda te može uspješno sakriti i veće probleme s kožom. Stoga je izuzetno važno znati kako se pravilno nanosi puder i izbjegavaju ružne crte na ivicama, koje izgledaju neuredno.

Ovako ćete, konačno, nanijeti puder bez ijedne greške

Kako biste izbjegli vidljive crte od loše nanešenog pudera, neujednačene tonove kože, vidljive nepravilnosti i istaknute podočnjake, važno je znati nekoliko osnovnih pravila za nanošenje pudera. Osim toga, valja imati na umu kako je prije nanošenja pudera kožu vrlo važno hidratizirati i očistiti pilingom, piše magazin Allure.

Tekući puder

Koristeći prste, na sredinu čela, na obraze i na bradu nanesite po tačku pudera, veličine jagodice prsta. Prstima puder razmažite po ostatku ica. Uvijek praktikujte poteze prema dolje, nikada prema gore, kako biste spriječili da vam dlačice na licu budu vidljivije no inače. Ako imate masnu kožu, koristite četku, kako biste spriječili prenošenje masnoće s prstiju na lice.

Puder u kremi

Bogate formule ovakvih pudera odlične su za suvu kožu i odličan su izbor za prikrivanje nedostataka. Najbolje ga je nanositi vlažnim sunđerom malim kružnim pokretima, a ne dugim potezima. Takođe možete ovu vrstu pudera nanositi i popularnom bockalicom.


Mineralni puder

Prvo uzmite poveću četkicu za nanošenje pudera, nakon toga ju uronite u puder sve dok se pigment jasno ne vidi na četkici. Prije nanošenja na lice prvo lagano dunite u četkicu, kako biste otklonili višak pudera. Nakon toga, u visini ušiju nanosite puder laganim kružnim pokretima. Tako će vam koža izgledati svježe i prirodno. Zatim puder nanesite i na čelo, nos, bradu i vilicu pokretima izvana prema unutra.


Tportal

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.