U 14 crnogorskih gradova obilježen Međunarodni dan joge

U Crnoj Gori je u nedjelju, 21. juna, prvi put obilježen Međunarodni dan joge, koji je ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija 11. decembra 2014. godine.

U 14 crnogorskih gradova obilježen Međunarodni dan joge

Pod sloganom "Jogom do mira i harmonije" okupili su se instruktori joge iz cijele Crne Gore (škola Rajka Radulovića, Yoga Studio Podgorica, Vashi Yoga centar, Edukativni centar Om, Aerobic jazz klub, Play Gym i Art of Living), koji su vježbali jogu u 14 crnogorskih gradova.

Naša ekipa prisustvovala je promociji u Baru, koja je održana u predivnom ambijentu ispred Dvorca kralja Nikole. Promociji je prisustvovalo oko 30 vježbača i 20-ak posmatrača. Instruktori i vježbači su istakli da su se na ovaj način pridružili plemenitim ciljevima promovisanja mira, zdravih životnih stilova i harmonije čovjeka i prirode. 

“Joga kombinuje tehnike disanja, istezanja i položaje, meditaciju, relaksaciju i životnu mudrost. Njenim vježbanjem njegujemo zdraviji i srećniji način života. Ona se bazira na holističkom (sveobuhvatnom, cjelovitom) pristupu biću i životu, dajući podjednaku važnost svim njihovim aspektima:  fizičkom, psihičkom, emocionalnom, socijalnom i duhovnom. Jedino kada su svi ti elementi u ravnoteži postoji zdravlje i blagostanje u pravom smislu. Joga je upravo jedan od najefikasnijih načina da se ta ravnoteža postigne”, poručili su barski poštovaoci joge.  

Cilj Međunarodnog dana joge je da se skrene pažnja na dobrobiti vježbanja joge i promovisanja mira, zdravih životnih ciljeva i harmonije čovjeka i prirode.

Joga kombinuje tehnike disanja, istezanje i položaje, meditaciju, relaksaciju i životnu mudrost. Vježbanjem joge njegujemo zdraviji i srećniji način života.

Joga povećava fleksibilnost, pokretljivost zglobova, uravnoteženost tijela, cirkulaciju krvi; jača, njeguje i oblikuje mišiće, zglobove, kosti, unutrašnja tkiva i organe. Obezbjeđuje prevenciju i pomaže u oporavku od mnogih bolesti kao što su hronični bolovi, anksioznost, napadi panike, želudačni i crijevni poremećaji, poremećaj sna, umor, visoki krvni pritisak, glavobolje, depresije...

Joga je zvanično terapeutsko sredstvo u mnogim zemljama širom svijeta i u Crnoj Gori. Ova vještina preventira bolesti, ali nije zamjena za ljekara ili neku terapiju.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.