PRIRODNI LIJEK ZA MALO NOVCA: Mućkanjem ulja u ustima izliječite boljke!

Mućkanje ulja, drevni je tretman koji se vjekovima praktikuje za detoksikaciju organizma, a spektar njegovog djelovanja veoma je širok

PRIRODNI LIJEK ZA MALO NOVCA: Mućkanjem ulja u ustima izliječite boljke!

Izuzetno jednostavna i učinkovita metoda prevencije i liječenja pomoću ulja nakon nekoliko vijekova ponovo pobuđuje pažnju javnosti. Riječ je o metodi zasnovanoj na “ajurvedskoj” medicini, opisanoj u drevnim indijskim spisima. Reč ajurveda prevodi se kao ”znanje o životu i dugovječnosti”.

Taj pet vijekova star, tradicionalni indijski način liječenja se puno puta dokazao u praksi i nema sumnje da je i te kako vrijedan pažnje, piše sajt alternativa-za-vas.com.

 

KAKO DO ZDRAVLJA?

U ovoj metodi odstranjivanje otrovnih materija iz tijela, postiže se svakodnevnim mućkanjem suncokretovog ili susamovog ulja u usnoj duplji. Ulje nakon toga nikako ne smijete progutati, nego ga ispljunite, a zatim dobro isperite usta.

Takav postupak omogućuje organizmu da se sam izbori protiv bolesti, bez ikakvih neželjenih nuspojava uobičajnih pri korišćenju medikamenata.

KAKO MUĆKATI ULJE?

Uljna terapija sprovodi se isključivo hladno cijeđenim i nerafinisanim uljima.

Preporučuje se suncokretovo ili ulje od susama, ali prema brojnim iskustvima iz prakse, možete koristiti i maslinovo ili bilo koje drugo hladno cijeđeno i nerafinisano ulje. Takođe, u cilju pojačanog djelovanja, osnovnom ulju koje ste odabrali za mućkanje, možete dodati nekoliko kapi ulja ljekovitih biljaka, zavisno od vrste oboljenja.

Dodajte ulje lavande za smirenje i opuštanje, ruzmarina za bolju cirkulaciju, kamilice protiv infekcija ili anisa za pročišćenje disajnih puteva.

Terapiju sprovodite na prazan stomak, tako što ćete uzeti u usta jednu veliku kašiku ulja i zatim ga polako mućkati i premještati po usnoj šupljini 15 do 20 minuta.

Budući da ulje tokom tog procesa usisava štetne materije i toksine, ne smijete ga progutati, prenosi sajt alternativa-za-vas.com.

Šta se liječi mućkanjem

Ova metoda se u praksi pokazala djelotvornom u borbi protiv niza bolesti i tegoba, poput…

 • glavobolje
 • zubobolje
 • hroničnog umora
 • nesanice
 • astme
 • ekcema
 • plućnih bolesti
 • artritisa
 • crijevnih i želudačnih oboljenja
 • bolesti bubrega, jetre i srca
 • hroničnih bolesti krvi
 • ženskih bolesti

Između ostalog, uljna terapija izbjeljuje i učvršćuje zube, zaustavlja krvarenje iz desni i pomaže kod paradentoze.

Tajna djelotvornosti ove metode je u tome da za vrijeme mućkanja svih šest litara krvi proteče kroz pljuvačne žlijezde i na takav način se organizam oslobađa štetnih materija. Jednostavno rečeno, uz pomoć ulja, isisaćemo otrove iz organizma.

Osim u liječenju, terapiju uljem preporučljivo je koristiti i preventivno, jer jača imunitet i time u samom početku sprečava brojna oboljenja.

TRAJANJE TERAPIJE

Trajanje terapije zavisi od bolesti i opšteg stanja organizma.

Okvirno govoreći, akutne bolesti moguće je izliječiti za manje od nedjelju dana, a hronične u roku od nekoliko mjeseci do godine dana. Terapiju je nužno sprovoditi onoliko dugo koliko je potrebno da se organizam u potpunosti oporavi.

Katkad se stanje kratkoročno može i pogoršati. Može se javiti i povišena temperatura, pogotovo kod osoba koje pate od više bolesti.

 

telegraf.rs

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.