Dva dana uživanja za ljubitelje najfinijih ukusa

Održano sedmo izdanje manifestacije Čokolada i vino

Najvećim odzivom do sada ljubitelji čokoladnih delicija i vina nagradili su učesnike i organizatore sedmog izdanja manifestacije Čokolada i vino, koja je u petak i subotu, 6. i 7. marta, održana u podgoričkom šoping molu Delta City.

Dva dana uživanja za ljubitelje najfinijih ukusa

Tokom ove sve popularnije manifestacije, centralni atrijum Delte vrvio je od ljubitelja najfinijih ukusa koji su uživali u ponudi i najbogatijem pratećem programu do sada.

Pružili smo ljubiteljima čokoladnih delikatesa i vina novu priliku da uživaju u omiljenoj manifestaciji i zaista smo presrećni zbog najvećeg odziva do sada i brojnih pohvala koje su nam uputili i posjetioci i učesnici manifestacije. Kao što smo i najavljivali, uspjeli smo da okupimo veoma kvalitetne učesnike koji su hedonistima ponudili vrhunske proizvode, a zajedno sa njima smo pripremili i bogat prateći program tako da su posjetioci, ne krijući zadovoljstvo, uživali u svim segmentima”, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento koja je organizovala manifestaciju.

Ljubitelji čokolade i delikatesa na bazi čokolade zasladili su se pralinama izrađenim od belgijske, švajcarske i italijanske čokolade, čokoladama i krem proizvodima, sitnim i komadnim kolačima, izrađenim po domaćoj recepturi, tortama i delikatesima vrhunskih poslastičara kao i domaćim krofnama i sladoledima prelivenim čokoladom.

,


Ljubiteljima vina predstavljena su  vrhunska crnogorska vina, sa područja Crmnice, Beri i Donjeg Zagarača, zatim vrhunska srbijanska vina, iz Šumadije i sa Palića, kao i vrhunska vina iz Hrvatske, sa područja Istre.

U okviru pratećeg programa manifestacije održana su takmičenja u prepoznavanju ukusa Korni i LokMax pralina, punjenja Donut krofni i Miranis Sweet torti. Organizovan je i izazov u brzoj konzumaciji Šik&Šiz slatkiša, u kojem su naročito uživali najmlađi posjetioci, kao i veoma popularno takmičenje u prepoznavanju vina na slijepo. Ljubitelji vina rado su se odazvali izazovu da sa povezom na očima pokušaju da prepoznaju koje vino im je ponuđeno na degustaciju. U petak su prepoznavali i osvajali vina vinarija Kopitović, Ćetković, Damjanić i Despotika, a u subotu su, zahvaljujući sponzorstvu Wine Shop&Bar Signature, prepoznavali i osvajali vina crnogorskih vinarija Mola, Brajović, Garnet i čileanska vina Casadonoso.

U saradnji sa kompanijom 13. jul – Plantaže organizovane su i interaktivne edukativne prezentacije uparivanja čokolade i vina tokom kojih su sa posjetiocima razgovarali stručni gosti, Milica Bušković, kuvarica restorana “13. Jul”, i Bojan Bracanović, somelijer kompanije 13. jul Plantaže.  

Gošća manifestacije bila je i Branka Vukčević, dekoraterka torti i glavna i odgovorna urednica magazina Moya, koja je održala radionicu izrade ruže od fondana.

Na sedmom izdanju manifestacije  Čokolada i vino učestvovali su:  Poslastičarnica Desert -Miranis Sweet, Korni čokolada i praline, Le Petit Macaron, Falcon Group – CreMonte i Maya, Donut Time, Mille Baci, Šik&Šiz, LokmaX Montenegro, Čokoladice Julius, Montenegrina čokolada, Vinarija Kopitović, Vinarija Ćetković, Vinarija Ceka, Vinarija Damjanić i BNM Wines.

Foto: Đorđe Cmiljanić

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Paradajz

RECEPT
DANA

Slatka pileća marinada

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.