Najbolji savjeti za dobar sufle

Najbolji savjeti za dobar sufle
Sufle je veoma  kompleksno, a opet veoma jednostavno jelo.  Predstavlja najveći izazov kod kuvara amatera. Ali na kraju vrijedi svaki uloženi trenutak.  Evo deset savjeta kako da pripremite vaš sufle. Probajte, u svakom slučaju se neće baciti!

1. Prvo i osnovno pravilo kod svakog recepta je da prije početka dobro pročitate recept i nabavite potrebne namirnice. Ovo pravilo pogotovo važi za sufle jer kada krenete sa pripremom nemate slobodno vrijeme da biste tražili namirnice koje nedostaju.
2. Spremite u blizini svu opremu koja vam je potrebna, i naravno postarajte se da ista bude čista. Nemojte štedjeti na kašikama i viljuškama jer i najmanji ostatak masnoće, žumanca... može uticati na to da sufle spadne.
3. Izmjerite dobro sve namirnice.
4. Sve namirnice, a posebno jaja, izvadite sat vremena ranije iz frižidera da budu na sobnoj temperaturi.
5. Obzirom da se jaja lakše razdvajaju dok su hladna, prvo razdvojite jaja pa ih onda ostavite pokrivene oko sat vremena na sobnoj temperaturi.
6. Pazite da ne premutite belanca. Kada dobiju na volumenu i postanu  paperjasta, vrieme je da stanete.
7. Pripremite i namastite posude za sufle.
8. Ugrijte rernu.
9. Nemojte nikako otvarati rernu za vrijeme pečenja.
10.Pripremite za služenje suflea. Upamtite da sufle mora pravo iz rerene da se servira pa zato nemojte da ga pripremate ako niste sigurni da li možete odmah da ga služite.
 
 
 

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.