Make up savjeti ako nosite naočare

Make up savjeti ako nosite naočare

Naočare sa dioptrijom mogu da budu odličan modni dodatak i ako ih pravilno odaberete, mogu vas učiniti još atraktivnijim. Ipak, najčešći problem žena koje nose naočare je šminkanje, s obzirom na to koliko i same naočare privlače pažnju, često puta se šminka i ne primjećuje, a cijelo lice izgleda neupečatljivo. Nekoliko sljedećih savjeta moglo bi vam pomoći da zablistate sa naočarama.

Tuš (lajner) za oči

Tuš za oči će da istakne konture oka i učiniće ga ljepšim i zavodljivijim i pod naočarama. Ako niste dvoljno vješti u izvlačenju linija tušem, koristite onaj u vidu flomastera. Liniju izvlačite uz sam rub trepavica i to od polovine kapka.

Svjetlucavi korektor

Naočare često bacaju sjenku na oči, zbog čega podočnjaci izgledaju veći i tamniji. Riješite ovaj problem koristeći korektor koji će lakše reflektovati svjetlost.

Uredne obrve

Žene koje nose naočare ne mogu sebi dopustiti zapuštene obrve i zato je vrijeme da vam pinceta i olovka za obrve postanu najbolji prijatelji. Naravno, oblik obrva treba da prilagodite obliku vašeg lica, a ne naočara.  Pri oblikovanju obra pazite da ih ne počupate previše, jer tanke obrve ne izgledaju dobro sa naočarama.

Bijela olovka i bijela sjenka

Da biste izbjegli premoren izgled i postigli da vam oči izgledaju krupnije, nanesite bijelu olovku na donji unutrašnji rub trepavica, a bijelu ili krem sjenku u unutrašnji ugao kapka ( u blizini korijena nosa).

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.