4 načina da "izbrišete" podočnjake

Podočnjaci jasno pokazuju koliko smo umorni i zdravi, da li nam nedostaje voda i dobar san. Kako da se izborite sa tamnim krugovima oko očiju?

4 načina da "izbrišete" podočnjake

Koža oko očiju je čak 40 procenata tanja nego na ostalim djelovima lica, pa je zato sklonija starenju, sušenju i štetnom uticaju sunca i zagađenja. Podočnjaci jasno pokazuju koliko smo umorni i zdravi, da li nam nedostaje voda i dobar san. Kako da se izborite sa tamnim krugovima oko očiju?

Hladan krastavac

Ekstrakt krastavca se dodaje mnogim kozmetičkim preparatima, a ova namirnica fantastičano hladi i vlaži kožu. Kako biste smanjili otoke oko očiju, stavite dva svježa koluta na oči i držite 15 minuta. Efekat ćete vidjeti vrlo brzo, ne samo da će se ubrzati cirkulacija, već će koža dobiti potrebnu vlažnost.

Ljekoviti čaj

Šolja čaja djeluje okrepljujuće, a ovaj napitak je odličan i za njegu. Ohlađene kesice čaja držite na očima oko 10 minuta. Biljni sastojci će da smanje otok, crvenilo i tamne kolutove, dok će vlažnost da redehidrira kožu. Najbolje je da koristite kamilicu, koja ima protivupalno dejstvo.

Hladne kašike

Ako vam smeta da držite kesice na očima, isti efekat ćete postići kada na oči stavite dvije metalne kašike koje ste prethodno ohladili u frižideru.

Vježbe za oči

Kada želite čvrste trbušne mišiće, radićete vježbe, zar ne? Tako je i sa facijalnim mišićima, posebno sa onima oko očiju. Stavite tri prsta ispod svake obrve, a zatim gurajte obrve gore-dole. Vežbu radite pet do 20 sekundi. Ako vam je ovo teško, nabavite "roler" za oči (na našem tržištu ima mnogo modela) koji će da podstakne drenažu, umanji bore i eliminiše podočnjake. Takođe, ovo je sjajan način i da se oslobodite glavobolje uzrokovane stresom, jednostavno provlačite roler između obrva, do korjena nosa.


Novosti.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.