Kako popraviti oštećenu šminku...

Šminka i ostali kozmetički proizvodi nam stvarno ponekad mogu pomoći da preguramo dan, pogotovo ako imamo loše jutro. Ali šta da radite kada otvorite svoju šminku, a ona se razlijepi po podu ili pokušate da našpricate kosu sprejem, a on „zariba“ i ni da čuje? Ne brinite, i za te probleme postoji rješenje...

Kako popraviti oštećenu šminku...

Valjda nam se većini to desilo: lupimo sjenku za oči i ona se iz ovog ili onog razloga razbije. Lak za nokte nam se “zapečati” i ni makac... Šta radimo s njima? Da ih bacimo u kantu za smeće? Naravno da ne, jer sa ovim lakim i jednostavnim savjetima možete da popravite neke od tih oštećenih stvari i uštedite novac.

Razbijena sjenka za oči...

Potrebni su vam alkohol za trljanje (rubbing alcohol), novčić, komadić papirne maramice, nož za puter i plastična kesa.

1. Stavite smrvljenu sjenku za oči u plastičnu kesu i sa drškom noža (ili nečim sličnim), kroz kesu, smrvite sjenku do kraja, dok ne bude usitnjena kao prašina.

2.  Maknite sjenku iz kese i natopite je alkoholom.

3. Položite komadić papirne maramice preko sjenke

4. Uzmite novčić i položite ga preko maramice, a onda snažno pritišćite novčić. Ovo će sjenku vratiti u originalni oblik. Kada je dobro zbijete, ostavite je da se osuši.

Vjerujte, biće kao nova!

Poklopac od laka za nokte je “zapekao”

Potrebni su vam vazelin, plastična kesa i aceton za skidanje laka za nokte.

1. Nako što ste nalakirali nokte i oni se potpuno osušili, stavite plastične kese na ruke, a zatim parčetom vate natopljenim acetonom, uklonite sve tragove laka sa vrha bočice.

2. Prstom na koji ste nanijeli mrvicu vazelina trljajte kružno vrh bočice laka za nokte. Ovo će vam ubuduće omogućiti lako odvrtanje poklopca.

Polomljen ruž za usne

Potrebni su vam, opet plastična kesa, “kućište” za ruž, odlomljeni komad ruža, upaljač i rukavice (samo ukoliko ne želite da umažete ruke, a ko ne koristite rukavice, pobrinite se da su vam ruke čiste)!

1. Uzmite odlomljeni dio karmina i stavite ga na kesu (nikako u kesu).

2. Zatim, stavite odlomljeni dio u zamrzivač nekih 10-ak minuta. Ovo će stvrdnuti ruž, tako da će biti lakše raditi s njim.

3. Pogledajte gdje je ruž pukao i uklopite ga nazad kao puzlu.

Postoji još jedan način...

Potrebni su vam upaljač ili šibice, papirna maramica ili ubrus i naravno, polomljeni karmin i njegovo “kućište”.

1.Uzmite “kućište”i okrenite ga do vrha.

2.Upalite upaljač ili šibicu i plamenom zagrijavajte vrh praznog ruža, ali pazite da ruž ne otopite previše. Kada ruž preostao u kućištu počne da sija, prestanite sa topljenjem.

3. Brzo istu stvar uradite i na dnu“otpalog” dijela. Takodje nemojte da ga topite previše. Znači, samo dok ne počne da sija, jer, ne želimo da ga uništimo.

4. Što brže možete, stavite istopljeno dno karmina na istopljeni vrh u “kućištu”. Lagano ih spojite. Papirnim ubrusom držite odlomljeni dio, jer će u suprotnom od toplote vaših prstiju početi da se topi sa strana.

5. Kada ih spojite, drvcem od šibice ili nečeg takvog, kružite oko ruža. Zatim, plamenom predjite oko ivica ruža, kratko, da bi se dijelovi potpuno spojili.

6. Tako “renoviran”ruž stavite u frižider na sat vremena i biće kao nov. Dobro, skoro kao nov. Možda ne izgleda baš lijepo, ali je dobar i u funkciji.

Začepljen sprej

1. Jednostavno, držite rasprskivač spreja pod mlazom tople do vruće vode.

2.  Ostatak vode uklonite papirnom maramicom i ako je rupica i dalje začepljena, upotrijebite čačkalicu ili iglu da maknete ostatke koji su možda ostali.
Vaš sprej bi trebalo da radi kao nov!

Ukoliko i vi imate neke savjete za “renoviranje” šminke i kozmetičkih proizvoda, pišite nam, i mi ćemo ih objaviti, ili ostavite komentar ispod.
 

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.