Osnovni make up proizvodi za vaš mali neseser

Osnovni make up proizvodi za vaš mali neseser

Neseser je jedan od najčešćih predmeta u ženskim torbama. Iako postoji velika ponuda raznih proizvoda za uljepšavanje, ne morate  tu malu torbicu da pretrpavate nepotrebnim stvarima.  Svoju zavidnu  kolekciju make-up proizvoda  slobodno ostavite kod kuće, a u vaš neneser ubacite samo ono što vam je najpotrebnije.

Vjerovatno nije rijetkost  da vam neseser često puca ili se ga ne možete zatvoriti, a to je upravo zbog toga što u njega pokušavate da ugurate više stvari nego što vam je stvarno potrebno.

Ono što sigurno znamo je  da je samo šest osnovnih kozmetičkih proizvoda potrebno da  stavite u tu malu torbicu, a da zablistate u punom sjaju za nekoliko minuta.

1. Podloga

Dobra podloga je ključna za  ljepotu lica. Ona dolazi u nekoliko različitih boja i tekstura i to kao puder u prahu, puder u kremi i tekući puder. Ovo je proizvod koji sakriva sitne nedostatke i ujednačava kožu vašeg lica i to je proizvod koji nanosite prvi i koristite kao bazu da dalje šminkanje. Najvažnije je da izaberete podlogu koja idgovara vašoj koži.  

2. Korektor

Korektor u obliku kremastog stika je savršen za  prikrivanje sitnih nedostatke kože kao što su sitne bubuljice, miteseri, crvenilo… Danas su vrlo popularni korektori koji kamufliraju podočnjake i tamnu boju oko očiju. Ako ste gapravilno  nanijeli na lice,  onda će vaš ten biti prelijepo ujednačen i spreman za dalje šminkanje.

3. Sjenka i/ili olovka za oči

Ove dvije stvari imaju zadatak da istaknu vaše oči. Tekstura i boja sjenke i/ili olovke zavisi o tome koji krajnji efekat želite da postignete. Ova dva proizvoda moraju da nadju mjesto u vašem neseseru, bez obzira da li želite da posvijetlite i otvorite oči (koristite svijetlu sjenku) ili želite dramatičan pogled (koristite tamnije boje).

4. Rumenilo

Rumenilo ima zadatak da nam istakne jagodice. ima ga mnogo  nijansi  ružičaste, crvene, bronzane, te u obliku kreme ili pudera. Malo rumenila na lice i to će vam uvijek u par sekundi pomoći da postignete svjež i zdrav izgled.

5. Maskara

Pomoću nje  ćete finalno da istaknete vaše oči. Produžava, podebljava i potamnjuje trepavice i  naglašava oči, pa čak i onda kad niste stavili sjenku ili ako ste koristili ekstra svijetlu sjenku.Danas je u ponudi široka paleta maskara i svaka od njih je specijalizovana je za neku od funkcija kao što je maskara koja posebno izdužuje trepavice, maskara koja trepavicama daje dodatni volumen, te maskara koja vašim trepavicama daje određenu boju i sl.).

6. Karmin i/ili sjaj za usne

Ova dva proizvoda naglašavaju  vaše usne, bez obzira da li ih koristite isključivo u dekorativne svrhe (nanošenje boje na usne) ili da ispravite nedostatke.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.