Koliko je micelarna voda dobra za lice?

Jedan od najvećih hitova među modnim svijetom, u poslednje vrijeme je micelarna voda. Otkrijte da li su njena blagotvorna dejstva kada je u pitanju skidanje šminke i čišćenje lica o kojima se priča, mit ili istina?

Koliko je micelarna voda dobra za lice?

Micelarna voda je odjednom postala veliki trend u celom svijetu. Prvi put je upotrebljena u Francuskoj, a radi se o vodi koje nije za ispiranje, ne sadrži sapune, a sadrži micelarne molekule. Može da posluži kao fantastično sredstvo za skidanje šminke koje njeguje i hrani kožu.

Šta su micelarni molekuli?

Micelarna voda je već godinama prva na listi metoda za skidanje šminke među manekenkama i top modelima kojima je potrebno učinkovito sredstvo za skidanje šminke koje ujedno i njeguje kožu. Micelarne molekule su sagrađene od masnih kiselina koje se dobijaju iz prirodnih šećera, a kad ovu vodu stavite na pamuk, ovi molekuli se aktiviraju štiteći kožu od svih štetnih uticaja i zagađenja. Ono što je sjajno kad je ova vode u pitanju jeste činjenica da kad lice očistite sa njom nije potrebno nikakvo ispiranje i umivanje običnom vodom što štedi vrijeme, a pogodna je za svaku kožu čak i za onu najosetljiviju.

Ko može da koristi micelarnu vodu

Iako se prporučuje za sve tipove kože oni sa masnijom kožom možda će steći utisak da im lice nije temeljno očišćeno, ali svi ostali mogu da je koriste redovno posebno u noćima kad ste preumorni da bi stajali u kupatilu i čistili lice sa mlekom, tonikom, pa na kraju vodom.

Micelarnu otopinu možete kupiti u svim drogerijama i apotekama.

 

lifepressmagazin.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.