Ako se ovako šminkate, izgledaćete starije

Šminka je alat uz pomoć kojeg ističete prednosti lica i sakrivate nedostatke za koje ne želite da se vide. Šminka može postati vaš najbolji saveznik kada je u pitanju ljepota, ali i najgori neprijatelj ako se ne šminkate pravilno.

Ako se ovako šminkate, izgledaćete starije

Postoje make up greške zbog kojih izgledate starije. Radi se o odabiru šminke, ali isto tako i načinu šminkanja zbog čega nepotrebno dodajete godine. Saznajte koje su to make up greške, da biste naučili kako da ih izbjegnetei i izgledate neodoljivo.

Najveći krivci zbog čega se ne osjećate lijepo i poželjno su akne, podočnjaci i pojačano crvenilo. Pored pudera tu je i korektor koji pomaže u prikrivanju svih kritičnih područja, a zbog kojih se osjećate manje poželjno.

Kako ne biste pogriješili prilikom odabira korektora, pazite da kupujete samo one korektore slabije teksture. Ako odaberete  preguste korektore, može se dogoditi da  izgledate starije  te istaknete podočnjake još više, umjesto da ih sakrijete.

Jedna od najvećih greški koje žene rade je pogrešan odabir pudera, a on je najvažniji kada je u pitanju odlična podloga. Svaki put kada krenete da se šminkate, znate da ne možete početi bez odgovarajuće podloge. Prilikom odabira pudera važno je da odaberete nijansu koja će se najbolje slagati s vašom bojom kože. Ako odaberetei pretamnu nijansu pudera  on će činiti da izgledate starije i kao da ste previše vremena proveli u solarijumu.

Presvijetla nijansa isto tako nije dobra, jer možete izgledati kao da ste bolesni. Dobro je znati da kod pudera uvijek vijedi pravilo “manje je više”.

Izbjegavajte stavljanje maskare i olovke na donji kapak. Maskaru nanosite samo na gornje trepavice kao i olovku ili tuš za oči. U suprotnom će bore biti naglašenije, oči će izgledati kao da su manje, a podočnjaci će biti tamniji.

 

Savjetnica.com|S.Š.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.