7 koraka za ljepotu za savršen dan

7 koraka za ljepotu za savršen dan

Korak jedan – Jutarnje tuširanje je prvi korak koji je ključan u higijenskom smislu za cijeli dan. Prije nego što napravite jutarnju kafu, istuširajte se vodom umjerene temperature i pokušajte koristiti energizirajući gel. Voda na vašoj koži razbudiće million ćelija, stimulisati cirkulaciju krvi, te će sve početi da funkcioniše brže. Ako možete, pođite i u teretanu ujutro ili vježbajte jer će tijelo nakon što je ujutro vježbalo cijeli dan biti svježije i energiziranije.

Korak dva – Hidratacija je drugi korak nakon tuširanja. Nakon tuširanja se njegujući sastojci bolje upijaju u tijelo. Nanesite i anticelulitni losion na kritična područja.

Korak tri – Čupanje obrva djeluje jednostavno, ali svejedno mnoge ga žene odgađaju zbog peckanja koje osjete. Vrijeme nakon tuširanja idealno je i za čupanje obrva jer su pore još uvijek otvorene, pa će biti bezbolno.

Korak četiri – Hladne obloge na oči. Vašim očima treba oko sat vremena da se razbude i da se podočnjaci i natečenost vrate u normalu. Hladne obloge učinće to u nekoliko minuta.

Korak pet – Dobar tečni puder nanesen na lice kroz deset minuta nakon tuširanja i hidratantne kreme bolje će sjesti jer će u tom periodu prirodna ulja iz kože izaći na površinu i puder će izgledati bolje.

Korak šest – Parfem je važan detalj u rutini. Velika je greška nanositi ga na odjeću. Parfem treba da nanesete prije nego što se pođete oblačiti, na zapešće, unutrašnju stranu lakta, iza uha i iza koljena.

Korak sedam – Noćne kreme, anti-aging i tretmani protiv akni najbolje djeluju ako se nanose između 9 i 10 sati uveče, jer čelije kože tada bolje prihvataju takve sastojke.  Tokom noći se zbog promjene u temperaturi tijela pore otvore te se sastojci bolje upijaju.

 

Covermagazin.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.