Test: otkrijte skrivenu stranu svoje ličnosti

Svako od nas ima svoju "tajnu" ili skrivenu stranu ličnosti, koja se različitim intenzitetom i bojama odražava kroz naše postupke i ponašanje. Međutim, ta skrivena strana ličnosti sa sobom nosi i naznake potencijalne slabosti, destrukciju, agresivnost ili predstavlja "tamnu" stranu ličnosti. Postoji niz psiholoških tehnika i metoda kojima se razotkrivanju potisnuti ili nesvjesni mehanizmi ličnosti, ali poput ledene piramide, tek naziremo njen vrh i u analitičkoj kombinatorici pretpostavljamo njene moguće aspekte.
Skrivena strana licnosti ostaje enigma kako za vlastito, tako i za spoljašnje ogledalo u svijetu u kome živimo, i u kome se ponekad ogledamo.

Test: otkrijte skrivenu stranu svoje ličnosti

Pred vama je psiho-test koji vam nudi mogućnost razonode ili otkrivanja nekih naznaka skivenih aspekata ličnosti, ali, možda i nešto više od toga. Provjerite sami.

POSTUPAK RJEŠAVANJA TESTA:

Potrebno je da po redosljedu pitanja, odaberete jednu od četiri ponuđenje mogućnosti (odgovora) koja se najviše uklapa u vaš stav i profil ličnosti. Na kraju, pogedajte REZULTATE testa.

PITANJA:

1. Nalaziš se na izletu i nakon duge šetnje iznenada nailaziš na:

a) Vrlo privlačnu osobu.
b) Pećinu.
c) Raskrsnicu.
d) Neobičnu kuću.

2. Ponuđenu su ti četiri karte na izbor, koju od njih ćeš odabrati:

a) As karo
b) As pik
c) As tref
d) As herc

3. Muči te jeziva noćna mora i naglo se budiš iz sna, zato što:

a) Goriš u strašnoj vatri ili plamenu.
b) Padaš sa nepregledne visine i propadaš u beskraj ili tamu.
c) Progoni te strašni monstrum, krvolični ubica ili davitelj.
d) Daviš se u vodi.

4. Neko ti je poklonio:

a) Privezak.
b) Sat.
c) Šešir.
d) Parfem.

5. Nobično važan "detalj" u tvojoj kući ima:

a) Ogledalo iznad spavaćeg kreveta.
b) Ogroman đakuzi u sjajnom kupatilu.
c) Diskretno osvjetljenje i prozori.
d) Veliki i topao kamin uz udobnu sofu ili ležaj.

6. Ponuđene si tu četiri stvari na izbor. Koju ćeš od njih odabrati?

a) Stari novčić.
b) Pješčani sat.
c) Lampu.
d) Starinski ključ.


7. Da možeš da kazniš svog najgoreg i najvećeg neprijatelja, to bi učinio(la) na sljedeći način:

a) Poslaćeš ga u manastir.
b) Oduzećeš mu ono što najviše voli.
c) Mučićeš ga najgorim spravama za mučenje.
d) Osudićeš ga na vječnu samoću.

8. Pred tobom se nalazi špil karata, ti sigurno izvlačiš:

a) Asa.
b) Kralja.
c) Džokera.
d) Damu/žandara herca.


9. Osjećao(la) bi se potpuno bespomoćno kada bi se desilo:

a) Da je oko tebe beskrajna tama.
b) Da ostaneš potpupno nepokretan(a) i bolesno paralisan(a), kao biljka koja vegetira.
c) Da te neko zatvori u lavirint iz kojeg nema izlaza.
d) Da ostaneš sam(a) nakon sudnje apokalipse.

10. Usljed užasnog požara ili nesreće, možeš da učiniš samo jedan pokret i tom prilikom da spasiš:

a) Svog ljubavnika(cu).
b) Deset poznatih osoba.
c) Sestru/brata.
d) Četrdeset nepoznatih osoba.

11. Dobio(la) si zlatnu ribicu koja može da ti ispuni samo jednu želju. Ti ćeš odabrati:

a) Kompletnu i savršenu promjenu izgleda, uspjeh i moć.
b) Putovanje kroz vrijeme.
c) Beskrajnu mladost.
d) Sreću i ljubav.


12. Tvoja neostvarena fantazija je:

a) Da imas moć i da budeš gospodar.
b) Da imas misitičnu moć i da postaneš čarobnjak.
c) Da po potrebi postaneš nevidljiv(a).
d) Da imaš krila.


13. Povremeno osjećaš strah od:
a) Neuspjeha i nemoći.
b) Gubitka i siromaštva.
c) Izdaje i prevare.
d) Samoće i bolesti.


14. Nalaziš se u prilici da dobiješ božanski dar. Odabraćeš:

a) Eliksir vječnosti.
b) Argusovo - svevideće oko.
c) Čarobni štapić.
d) Kamen znanja i mudrosti.


15. Da možeš, ti bi želio(la):

a) Da upravljaš svijetom.
b) Da posjetiš druge svjetove.
c) Da upoznaš i doživiš tajanstveno/mistično.
d) Da posjetis "Rajski vrt".


16. Želiš da se opustis u svojoj kući uz dobar film. Koji žanr najviše odgovora tvom raspoloženju:

a) Akcioni/erotski.
b) Komedija/mjuzikl.
c) Naučnofantastični.
d) Psihološka drama/ljubavni. 

 

REZULTATI TESTA

Ukoliko imate najviše odgovora pod "a":

Za vas se najveći životni izazovi kriju u drugim ljudima i u odnosu sa njima; kroz njihove postupke, ponašanje i djelovanje. Pokreće vas velika strast, impuls koji se zasniva na čulnosti, putenosti, dodiru, hedonizmu, užitku. Bez obzira koliko djelujete snažno (psihološki ili fizički) u osnovi Vi ne možete bez drugih. Težite ka ekstremima, dozvoljavate drugima da Vas usreće, ali takođe i da Vas razočaraju, osujete i povrijede. Za Vas faktor iskustva nema bitan uticaj, skloni ste ponavljanju principa istih grešaka (karma ili?) u novim ili sličnim situacijama, kao i sa novim osobama. Ponekad hodate po "tankoj liniji" između radosti i tuge, sreće i nesreće, stvaralačkog i rušilačkog nagona ... kao u igrama bez granica, Vama je važno da se krećete i da idete dalje kroz život. U suštini, Vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ponekad ne umijete da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka fiksacijama.

Ukoliko imate najviše odgovora pod "b":

Vi imate naglašenu potrebu da istražujete svijet oko sebe, ali prvenstveno zarad zadovoljenja ličnih poriva. Kada ostvarite svoje ciljeve i zadovoljite svoje široke apetite, onda i drugi mogu da budu zadovoljni. Užitak, radost i sreću dijelite sa drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili "nagradu". Veoma ste uporni u svojim namjerama i skoro uvijek pronalazite način ili opravdanje da ostvarite svoje ciljeve. Ukoliko ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, tražite način da brzo "kompenzirate gubitak" i da potisnete svoju slabost. Iskustvo na Vas djeluje vrlo poučno, ali ponekad, zbog skrivene slabosti, umijete da popustite pred novim izazovom. U suštini, Vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ali, Vama su potrebni drugi da biste se zaustavili u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka različitim sublimacijama.


Ukoliko imate najviše odgovora pod "c":

Vi umijete da skrenete pažnju ili da ostavite utisak, već na prvi pogled ili kroz neobičan stil ponašanja i originalnost. Privlače Vas nesvakidašnje situacije, veći ekstremi, ponekad želite da prekoračite pravila ili "postavljene granice". Nesvjesno se upravljate po principu: kada je dobro Vama - dobro je i drugima, kada je loše Vama - drugima je još gore. Posjedujete ogromnu energiju, ali nije lako kontrolisati tu snagu koja oscilira. Pozitivan puls stvara mogućnost za radost, užitak i sreću, ali Vas unutrašnji impuls za promjenom je jači od potrebe da se ustalite. Kada ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, učinićete sve što je potrebno da "eliminišete" neprijatnost. Učite na svojim greškama i umijete da predimenzionirate stvarnost ili svijet oko sebe. Prekidi, odricanje i kažnjavanje je cijena koju plaćate ili naplaćujete za različite propuste. U suštini, Vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Vaša velika slabost je, da ne umijete da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate sklonost ka različitim opsesijama.

Ukoliko imate najviše odgovora pod "d":

Kod Vas je naglašena velika maštovitost i emotivnost, ali upravo ta duboka emotivnost (preosjetljivost) predstavlja Vašu najveću i istovremeno najslabiju stranu ličnosti. Ukoliko svoju energiju usmjeravate ka afirmaciji i zadovoljstvu, ako Vas prati harmoničan odnos sa drugima - Vi predstavljate beskrajni izvor radosti. Ali, ako doživljavate razočarenje, bol i patnju okrećete se od drugih i postajete skloni (samo)kažnjavanju i autističkim predstavama. Bez obzira koliko djelujete "zavisni" od drugih, Vi duboko u sebi težite ka kompletnom razvoju ličnosti i zadovoljenju svojih potreba o "savršenstvu". U suštini, Vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Imate sjajan instinkt za samoodržanjem, umijete da predosjetite opasnost ili nevolju i kada se nađete u neprijatnoj situaciji - to je zato što ste sami "tražili" novi izazov, iskustvo ili nešto "nemoguće". Vi umijete da se zaustavite u kritičnom trenutku, ali, ako želite, umijete da zaustavite i druge. Imate naglašenu sklonost ka velikim fantazijama.

 

astrolook.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.