Životni prioriteti

Piše : Bojana Ostojić, licencirani Life Coach
Životni prioriteti

Kada pitate ljude šta je za njih važno da bi bili srećni uglavnom kažu da imaju više novca i da budu zdravi. Mi volimo da merimo stvari, a račun u banci i visina triglicerida i pritiska je merljiva. Međutim postoje sfere života koje nisu lako merljive, a jako su važne. Kako primećujete da svaki dan po malo zapostavljate svog partnera, prijatelje, skratili ste jutarnji ritual i kako to deluje na kvalitet vašeg dana? Samo svojom budnošću, svesnošću, svakodnevnim podsećanjem na ono što vam je važno! Zato ispišite listu svojih životnih prioriteta na vidno mesto, da bi u vreme izazova vaš fokus padao na ono što vam je najvažnije.

Često se život pretvori u imitiranje tuđih načina postizanja sreće i ispunjavanja praznine koju osećamo-stvarima, zadacima, nevažnim ljudima...Sreća se ne zasniva na novcu, statusu, moći, snazi...već na osećanju unutrašnje ispunjenosti, koja se postiže balansom u svim sferama našeg života. Svakodnevno podsećanje na njih vraća nas suštini, kada nas previše zadataka u vremenu koje nemamo zavede da radimo ono što nije u skladu sa našim dugoročnim ciljem-kvalitetnim životom.

Da biste održali pažnju na važnim aspektima svog života:

  1. Napišite listu životnih prioriteta i ocenite ih od 1-10, prema tome koliko ste zadovoljni tim aspektom života;
  2. Napišite po jednu stvar koju biste mogli da uradite u narednih nedelju dana da biste taj deo života unapredili;
  3. Nijedan plan se nije realizovao željom već radom- krenite već danas u ostvarenje onoga što je važno.

Životni prioriteti:

Zdravlje - da li ste zadovoljni energijom koju imatate? Da li vodite računa o ishrani, vežbanju, da li dovoljno odmarate? Šta činite da se opustite od svakodnevnog stresa?

Porodica-prijatelji - Da li imate vremena za one koji vas vole?

Karijera - Šta bi trebalo da se desi da biste se osećali uspešno?

Novac - Koliko bi vam prihoda trebalo da biste bili zadovoljni? Napišite i napravite plan koji će vas osloboditi svakodnevnog stresa oko trošenja i zarađivanja.

Uživanje - Čemu rad ako nemate vremena da uživate u onome što volite? Odmor je osnova svake aktivnosti, kao što je uživanje plata za rad kojim zarađujete za život!

Bojana Ostojić
Bojana Ostojić
Licencirani Life Coach

Pitanja možete postaviti putem mail adrese bojanaostojic2002@yahoo.com

Ostale Bojanine tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/bojana-ostojic

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.