KIC POP HOR podario publici Bilećanku, Premijera simbolično, na nekadašnji Dan Republike

Prvi spot KIC pop hora za pjesmu “Bilećanka” promovisan je danas na konferenciji za medije, a večeras će ga premijerno, na velikom platnu, pogledati i prepuni auditorijum u Velikoj sali KIC-a, na jubilarnom desetom koncertu “Bez dileme antifašizam”.

KIC POP HOR podario publici Bilećanku, Premijera simbolično, na nekadašnji Dan Republike

Simbolično, spot je predstavljen na 29. novembar, nekadašnji praznik, Dan Republike. Režiju spota potpisuju Nikola Vukčević i produkcijska kuća “Galileo”, a sniman je na lokaciji kod spomenika Partizanu borcu na Gorici, kamenoloma u Spužu / preduzeće MERMER/ i u KIC-u “Budo Tomović’’.

„Spot za pjesmu „Bilećanka“ je pravo umjetničko zvučno i vizuelno remek djelo, a ovaj hor se jedini u Crnoj Gori, možda i šire može, pohvaliti sopstvenim spotom. Sve to je rezultat istinskog rada i truda, ali i puno odricanja svih članova hora, uz neizostavnu podršku saradnika i naravno ljubavi prema muzici, koja nas pokreće'', istakla je menadžerka KIC pop hora, mr Snežana Burzan.

Dirigent hora Saša Barjaktarović je kazao da ekranizacija ''Bilećanke'' nije slučajna, jer baš ova pjesma izaziva najviše emocija i kod hora i kod publike. Istakao je da je ponosan na cijeli projekat ''Bez dileme - antifašizam'', cijeli horski ansambl i ovaj spot - kao svojevrsnu krunu svega.

U uključenju video linkom, reditelj spota Nikola Vukčević kazao je da je sama pjesma bila dovoljno inspirativna, a uz sjajne vokale i muziku je nastao jedan lijep spot, što će i publika prepoznati.

Sanja Radusinović u ime NU ''Kutak'', osnivača hora, poručila je da ovo nije običan projekat niti običan hor i dodala da će ''nastaviti da i dalje iznenađuju, nasmijavaju i izmamljuju suzu, ali i reafirmišu najljepše ideje Planete - antifašizam, slobodarstvo i ljubav među ljudima.’’

Aranžaman za ‘’Bilećanku’’ je uradio Saša Gajić koji je kazao da je ovim spotom i cijelim projektom KIC pop hor postavio jedan visok nivo, koji treba održati, ali i dodao da se nada novoj saradnji sa horom.

Video će biti prikazan i večeras (četvrtak, 29. novembar), u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”, gdje će od 20 sati biti održan deseti, jubilarni koncert pod nazivom ,,Bez dileme antifašizam”. KIC POP HOR će sa gostima izvesti dvadesetak numera. među kojima: ,,Po šumama i gorama”, ,,Mlada partizanka”, ,,Kaćuša”, ,,Druže Tito, mi ti se kunemo”, ,,Oj đevojko drugarice”,,,Teče Tara”, ,,Da nam živi rad, ,,Bella ciao” i druge. Učestvuju orkestar Počasne garde Vojske Crne Gore pod dirigentskom palicom Mila Belevića, ženska klapa ,,Alata’’ koju vodi prof. Zoja Đurović, hor i balerine Umjetničke škole za muziku i balet ,,Vasa Pavić”, plesna trupa ,,Allegro” i koreografkinja Viktorija Strugar, folklorni ansambl KIC-a ,,Budo Tomović’’ sa koreografom Eminom Đečevićem, solisti: Marina Cuca Franović, Renata Perazić, Andrijana Božović, Jovan Vuković, Nadežda Petrović Sredanović, Dubravka Živković, kao i instrumentalisti Enes Tahirović (klavir) i Darko Kolanda (violončelo). Specijalni gost goncerta je Đorđe David. Dirigent hora je Saša Barjaktarović.

Pogledajte spot:


Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.