Kako da poboljšate koncentraciju na poslu za samo 40 sekundi!

Pada vam koncentracija na poslu? Situacija kada nam je teško da se usredotočimo na obavljanje radnih zadataka nije nimalo ugodnprijatna, ali zato je tu SOS trik koji će vam pomoći da za samo 40 sekundi poboljšate koncentraciju i na svom radnom mjestu budete efikasni.

Kako da poboljšate koncentraciju na poslu za samo 40 sekundi!

Da biste bili koncentrisaniji potrebno je samo da odete do najbližeg prozora, pronađete drvo, park ili livadu i gledate u njih neko vrijeme. Naime, istraživanje Univerziteta u Melburnu zaključilo je da gledanje u zelenilo može poboljšati koncentraciju. Što je još bolje, za to ne morate da uzimate dugu pauzu – i samo 40 sekundi posmatranja zelenila će pomoći.

Naučnici su ovim istraživanjem još jednom potvrdili važnost uzimanja kratkih pauza na poslu, naročito kad smo pod stresom i kad osjećamo mentalnu prezasićenost.

'Ljudima je u prirodi da traže prirodu kad su pod stresom. To isto važi i kad su prezasićeni poslom jer posmatranje prirode može pomoći da uspješno odradimo radni dan', kaže dr. Kate Lee, voditeljka studije.

Ako u blizini vašeg posla nema zelenila, pomoći će i gledanje u sobnu biljku, pa čak i samo gledanje kroz prozor, bez obzira na to kakav pogled kroz njega imate. I sama izloženost prirodnom svijetlu može povećati fokusiranost kao i opšti kvalitet života.


zadovoljna.dnevnik.hr

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Pica pogača

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.