Aronija – spektar vitamina u bobičastom voću

Vrlo sitno, okruglo, crno, a voće snažnog ukusa i blagotvornog dejstva na čitav organizam i zdravlje ljudi, jeste čuvena aronija. U pitanju je jedna od najzdravijih i najpreporučljivijih vrsta voća, koja ima odlične efekte na vitalnost i zdravlje, izgled kože, krvotok i cjelokupno funkcionisanje organizma.

Aronija – spektar vitamina u bobičastom voću

Ne samo da se smatra najboljim i najkvalitetnijim voćem, već se danas posmatra čak i kao ljekovita biljka. To ne čudi, s obzirom na širok dijapazon korisnih supstanci, blagotvornih elemenata i vitamina, uz istovremeno odličan, pun i snažan ukus svake bobice. Aronija daje moć, snagu, zdravlje i čistoću organizma.

Fenomenalne bobice za zdravo srce i čist krvotok

Zdravlje organizma počiva na zdravom srcu i čistom krvotoku i to je ono što značajno može unaprijediti crna aronija. Zahvaljujući velikoj moći i snažnom dejstvu, uz prisustvo kalijuma, ovo voće omogućava sprečavanje pojave različitih slobodnih radikala, koji su uzročnici srčanih problema, tegoba u funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, kao i cjelokupnog krvotoka. Bogato prisustvo vitamina, brojnih minerala i antioksidanasa, pravi je izvor zdravlja u bobičastom voću.

Sve to stvara odlične efekte i na protok krvi, bez pojave tromba, odnosno ugruška i drugih neželjenih procesa poput upale, začepljenja krvnih sudova, kao i njihovog pucanja. Zahvaljujući dejstvima koje ima aronija, krvni sudovi su elastičniji, čvršći i izdržljiviji, krvotok pročišćen uz odličnu cirkulaciju, a rad srca pravilan. Sve to omogućava i održavanje krvnog pritiska na optimalnom nivou, što smanjuje mogućnost za pojavu srčanog udara.

Odličan imunitet, uz blistavu kožu i jasan vid

Aronija je pravo blago za organizam, prije svega zahvaljujući izobilju korisnih supstanci, među kojima su vitamini. Jedan od njih je i dobro poznat vitamin C, koji obezbjeđuje da se aktiviraju bijela krvna zrnca i stvori odličan nivo kolagena. A upravo je on zadužen za regeneraciju svih tkiva, ćelijskih organizama i krvotoka. To je način da se održi imunitet na visokom nivou, kao i da se stvori snažna otpornost i imuni odgovor na eventualnu pojavu virusa i bakterija u organizmu. Pored toga, ono što čini da aronija bude često dio menija, posebno dama, jeste blagotvorno dejstvo na izgled i strukturu kože.

Naime, ona obezbjeđuje da se preventivno djeluje na pojavu prvih znaka starenja – bora. Takođe, sjajna je prevencija i mjera za sve ožiljke, jer ima dejstvo na zatezanje kože, elastičnost i eliminisanje svih pukotina, prvih bora i nepravilnosti na licu i tijelu. Uz sve što je već navedeno, poznato je i da ovo voće obezbjeđuje blistav vid uz jasan pogled i manji očni pritisak. Aronija sadrži karotene, što je sastojak zadužen za manji stres i pritisak očiju. U pitanju je antioksidans koji održava vid jasnim, a može i da potpuno spriječi pojavu katarakte, kao i da je uspori. Za svako blagotvorno dejstvo podrazumijeva se optimalan unos ovog moćnog voća, u predviđenim dozama.

Aronija je voće koje ima značajna dejstva na zdravlje ljudi. Zahvaljujući velikom broju korisnih materija, obezbjeđuje zdrav rad srca i krvotoka, snažan imunitet, blistav izgled kože i odličan vid, ali je istovremeno i prevencija razvoju velikih broja tegoba i problema sa zdravljem ljudi, poput dijabetesa i gojaznosti. Važno je obezbijediti optimalan unos bez prekoračivanja doze, što zavisi od toga da li je u pitanju svježe voće, čaj, sok, sirup, džem ili drugi oblik magičnih crnih bobica.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.