Inspiracija: Romantične cvjetne dekoracije

Odabir cvijetnih aranžmana za stolove spada u najzahtjevnije zadatke za svaku buduću mladu. Osim što treba da usaglasimo sezonu, budžet i željene boje, potrebno je da izaberemo i stil koji će biti u skladu s temom vjenčanja. Kako odabrati prave aranžmane?

Inspiracija: Romantične cvjetne dekoracije

Ako posjetite neki od foruma za buduće mlade, a ne bavite se cvjećarstvom - vjerovatno ćete ostati u šoku od velikog izbora cvijeća koje možete ukomponovati u svoj svadbeni aranžman. Sada je još lakše naći inspiraciju zahvaljujući društvenoj mreži Pinterest, uz pomoć koje možete imati sve slike koje vas inspirišu - na jednom mjestu!

Mladenci često traže "američke" tipove aranžmana i buketa.Puno cvijeća, pastelne boje, zaigrani aranžmani itd.Od stilova, najčešće se mlade odlučuju za vintage. Nakon toga slijedi čista jednostavnost,staklene vaze sa rezanim cvijećem i puno svijeća. Taj tip dekoracija daje utisak elegancije i uklapa se u svaki prostor.

Njegov omiljeni savjet za svaku mladu je da prilikom odabira dekoracija najprije uzme u obzir zahtjevnost prostora. Ukoliko je prostor moderno uređen i preovladava bijela boja, možete se poigrati raznim cvijetnim kombinacijama, vrstama i bojama.

U jednostavnom, bijelom prostoru, dozvoljeno je apsolutno sve. A ako se odlučite na prostor koji je višebojan ili u kom preovladava drvo, možete izabrati jednostavnije kombinacije cvijeća.

Omiljeno cvijeće

U vintage vjenčanjima zastupljena je i jedna, pomalo neuobičajena vrsta. Sukulenti, biljke uglavnom debelih i mesnatih listova, odlično se slažu s drvenim detaljima i pastelnim cvijećem. Mogu se kombinovati i s "domaćim" cvijećem kao što su božuri, anemone, dalije, ranunkule i domaće ruže. Pošto postoje razne sorte sukulenata, od njih mogu biti izrađeni cijeli aranžmani, ali mogu poslužiti i kao pokloni za goste. Oni tradicionalniji, ipak, odlučuju se za hortenzije.

Što se  vrsta cvijeća tiče, najzastupljenija je bijela hortenzija. Kako je sama po sebi velik cvijet, bez obzira na visoku cijenu, vrlo je isplativa jer puno pokaže u aranžmanima, što se se može postići malo kojim cvijetom. Od drugih vrsta najčešće se koriste ruže, božuri, sezonsko cvijeće…Tražene boje su bijela ili sve pastelne boje. S obzirom na to da u svakom prostoru za vjenčanje postoji 'light show' one su najidealnije jer "pokupe" boju svjetlosnih efekata.

Za dekoraciju stolova ne koristi se samo cvijeće već I drveni panjevi, staklena zvona, knjige, stari koferi I fenjeri. Detalji čine razliku i za svako vjenčanje je potrebno koristiti nešto novo i drugačije kako bi bilo jedinstveno.Ako neko želi da personalizuje kompletne dekoracije, u vjenčane bukete se takođe mogu staviti razni broševi i privjesci. Puno staklenih vaza sa raznim rezanim cvijećem i u kombinaciji sa svijećnjacima daju dozu elegancije i prefinjenosti.

Jednostavne dekoracije, pune rezanog cvijeća poput hortenzija ili božura, pa čak i sezonskog cvijeća, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Prednost rezanog cvijeća je i u tome što ga možete pokloniti gostima. Osim što će se danima sjećati vašeg vjenčanja, izbjegnućete čestu pojavu – da se gosti jednostavno ne sjećaju vašeg cvijeća i aranžmana.

Izvor: budi.in

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.