Kako odabrati pravu frizuru za vjenčanje

Piše : Duška, frizerski salon Pelos

Kako odabrati pravu frizuru za vjenčanje

Vjenčanje je vjerovatno najvažniji događaj u životu većine žena, a odabir frizure za vjenčanje je sigurno jedna od najbitnijih stvari, koju treba na vrijeme isplanirati. Veliki je izbor frizura za mladu, od prelijepih  punđi i elegantnih kovrdži, do klasičnih podignutih frizura. Koja je onda prava za vas?!? Prava je ona koja ide uz vašu ličnost, slaže se sa vašom haljinom i, najvažnije, pristaje obliku vašeg lica.

Konačno se bliži taj dan o kojem sanjate još od djetinjstva… Termin za vjenčanje je rezervisan, limuzina odabrana, pozivnice odštampane, haljina odavno spremna… Biće magično…  Osmijeh će blistati na svim licima, a vi ćete zaplesati svoj prvi ples kao gospođa.

Kako bi sve izgledalo kao iz bajke, napominjemo da je izuzetno bitno da se na vrijeme pobrinete za frizuru koju ćete taj dan ponosno pokazati.
Pravo vrijeme za odabir frizure je odmah nakon odabira vjenčanice. Nemojte čekati zadnji trenutak,  jer uz vjenčanicu frizura je prvo što će biti zapaženo na vama. Izbor dobre frizure za vjenčanje prije svega je subjektivna odluka. Bez obzira na trendove, kada se pogledate u ogledalo bitno je da li vam se sviđa to što vidite ili ne. Frizuru bi trebali izabrati prije odluke, odnosno izbora vela ili nekog drugog nakita u kosi . Krajnji cilj svake frizure ne bi trebao da bude da ona bude moderna, nego da pokaže mladu u najboljem svijetlu, da izvuče ono najbolje iz nje, a ne da je učini neprepoznatljivom.

Odaberite frizuru u skladu s vjenčanicom: podignuta frizura je jako upečatljiva u kombinaciji sa haljinom sa velikim izrezom na leđima, dok se romantični uvojci odlicno slažu s lepršavim i bogatim haljinama. Možete da koristite umetke i produžetke ili pak skrivene komade kose kako biste povećali volumen ,dužinu ili pak čvrstoću kose na dan vjenčanje. Kratke kovrdže funkcionišu, ali izbjegavajte šiške, umjesto toga neka vaša frizura pada niz lice. Ukoliko imate gustu kosu ostavite duže vrhove te dodajte potrebnu težinu.Tanju kosu najbolje je skratiti, tako ćete postići veći volumen.

Proba

Proba je možda i najvažniji dio vezan uz svečanu frizuru za vjenčanje. Na probu trebate doći pripremljeni. Idealno bi bilo kada biste na probu donijeli sliku na kojoj ste vi u odabranoj vjenčanici.  Ukoliko vam se neka frizura posebno sviđa, ponesite i tu sliku ili magazin. Rezervišite dovoljno vremena za razgovor s vašim stilistom. Zatražite dodatne kataloge i recite šta vam se sviđa, a šta ne.

Iskusni stilisti znaće da vam daju smjernice kakav odabir frizure bi bio optimalan za vas, zavisno o tipu odabrane vjenčanice, anatomije lica, trenutnog stanja vaše kose i još mnogih drugih faktora. Međutim, upamtite da su sve smjernice i savjeti koje ćete dobiti dobrodošli i dobronamjerni, ali krajnji odabir same frizure leži isključivo na vama. Ipak je najvažnije da vi budete zadovoljne same sa sobom i osjećate se dobro.

Ukoliko na vrijeme odradite sve bitne detalje neće postojati prepreka da dobijete upravo ono što želite. Ako se odlučite za lepršave lokne, a dužina kose vam to ne omogućava, rješenje leži u ekstenzijama koje su dostupne u svim bojama od prirodne kose. Nadalje, bitnu ulogu igra boja kose, ukrasi u kosi i još mnogo drugo… Sve su to detalji koji moraju biti unaprijed dogovoreni…

Ne možete se odlučiti između dvije frizure!? Odaberite obije! Odaberite jedan stil koji ćete imati na ceremoniji (možda neka formalna podignuta frizura), a onda za prijam možete imate neku drugu, opušteniju (možda slobodne padajuće uvojke).

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.