Pravilo 5,7 cm otkriva da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa

Jeste li ikada čuli za frizersko pravilo od 5,7 centimetara? Osmislio ga je britanski frizer Džon Frieda iz kompanije "Color Wow", koji tvrdi da ova mjera igra prelomnu ulogu kada birate hoćete li da skratite kosu ili da ostavite nešto duže vlasi. Definitivno vrijedi isprobati ovaj jednostavan test.

Pravilo 5,7 cm otkriva da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa

Ne treba da se konsultujete s frizerima, niti da provedete sate u istraživanju na internet frizerskim stranicama ako želite da skratite kosu. Dovoljno je da uzmete običnu olovku i lenjir. 

Lenjir položite paralelno s vratom ispod uveta, a ispod brade vodoravno stavite običnu olovku. Ako je udaljenost između uveta i brade veća od 5,7 centimetara osoba ste kojoj bolje stoji duža kosa. Ako je udaljenost između ove dve tačke lica 5,7 centimetara ili manje, osoba ste kojoj bolje stoji kratka kosa.

Uglovi presudni za savršenu frizuru

"Sve je stvar uglova. Ovo pravilo je osmislio Džon Frieda nakon što je detaljno proučavao lica slavnih klijentkinja. Ono je najbolji vodič za frizere da svojim klijentima daju najbolju moguću frizuru koja će laskati njihovom obliku lica" tvrdi Žils Robinson iz firme "Color Wow" specijalizovane za proizvode za kosu.

Pravilo od 5,7 centimetara najbolje može da se provjeri na slavnim damama iz svijeta javnog života.

Hale Beri i Audri Hepburn, na primjer, pripadaju klubu onih čija je udaljenost između brade i vrata ispod 5,7 centimetara, dok su Kim Kardašijan i Sara Džesika Parker u "suparničkim" taborima.

Izvor: Zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Pica pogača

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.