Pet dobrobiti jutarnjeg seksa

Iako je nedavno istraživanje pokazalo da je jutarnji seks dobar za zdravlje, nije to jedini razlog zbog kojeg ga treba upražnjavati. Pored toga što osvježava i podiže raspoloženje tokom cijelog dana, jutarnji seks ima povoljan uticaj i na ljepotu. Međutim, ni tu nije kraj, već postoji niz nevjerovatnih činjenica koje će vas natjerati da razmislite o češćem upražnjavanju jutarnjih seksi igara. Ovo su neke od njih.

Pet dobrobiti jutarnjeg seksa
  1. Jutarnji seks oslobađa oksitocin, hormon koji izaziva osjećaj zadovoljstva, povezanosti i čini vas jačima i ljepšima.

  2. Jutarnji seks podstiče razvoj imunoglobina A, antitijela koja štite od infekcija i jačaju metabolizam.

  3. Jutarnji seks pojačava lučenje estrogena, hormona koji, između ostalog, kožu i kosu čini blistavom i svježom.

  4. Jutarnji seks popravlja raspoloženje i razbuđuje tijelo i um te se preporučuje prije obavljanja teških psihičkih i fizičkih aktivnosti.

  5. Jutarnji seks poboljšava cirkulaciju i ubrzava protok krvi kroz tijelo. Kod muškaraca izaziva osjećaj opuštenosti i mira, a ženama daje energiju.

 

Vesti-online.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.