Poljubac voljene osobe liječi, opušta i produžava život

Šta sve, osim prijatnosti, donosi spajanje usana sa voljenom osobom? Poljubac je dobar za opuštanje, ljepotu i zdravlje.

Poljubac voljene osobe liječi, opušta i produžava život

Da li ste znali da poljubac voljene osobe može da produži život za pet godina ? Njemački istraživači su došli do zaključka da pojedinci koji svako jutro prije odlaska na posao da poljubac voljenoj osobi, mogu da žive i pet godina duže .

Ovo zvuči nemoguće, ali takvi ljudi zarađuju više, imaju manje saobraćajnih nesreća i manje izostaju su posla zbog bolesti .

Ljubljene sagoreva kalorije

Koliko se tačno kalorija sagori poljupcem, teško je reći, ali ako bi uzeli u obzir poznata istraživanja i od svih podataka napravili srednji dolazi se do podatka da se ljubljenjem troši 2-6 kalorija. Nije baš poput sata provedenog u teretani, ali i to je nešto.

Znate li da se za vrijeme ljubljenja aktivira otprilike 30 mišića lica i vrata? To će vašem licu vratiti zategnutost  a hormonski vrtlog u tijelu će vašu kožu učiniti glatkom i sjajnom.

Poljubac opušta

Poljubac je prirodno sredstvo za opuštanje, rezultati istraživanja govore o tome kako ljubljenje opušta kortizol koji deluje opuštajuće, a uz njega otpušta endorfin i zbog kog ćete se osećati dobro. Zabeleženo je da mešanje pljuvačke pojačava delovanje dopamina koji pomaže kod romantičnog zbližavanja .

Smiruje glavobolju

Dopamin i endorfin smanjuju osjetljivost na bol pa ako vas muči glavobolja, prije nego uzmete tabletu nekoliko minuta se ljubite.

Kada vas napadne alergija, ljubite se

Jedno istraživanje tvrdi da je poljubac dobar način za sprječavanje alergija. Ispitivanje se vršilo nad 24 pacijenta sa dermatitisom i 24 pacijenta sa alergijskim rinitisom koji su se tada nalazili u bolnici u Osaki. Zamoljeni su da se pola sata ljube s voljenom osobom. Nakon obavljenog zadatka, napravljeni su testovi na pacijentima koji su pokazali da je ljubljenje poboljšalo njihov imuno sistem.

novimagazin.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.