Kako da se riješite mirisa buđi u peškirima

Kako da se riješite mirisa buđi u peškirima

Miris buđi u peškirima može se javiti iz nekoliko razloga:

Previše deterdženta

Provjerite uputstvo na pakovanju deterdženta i vodite računa da sipate malo manje nego što je naznačeno. Kada sipate preveliku količinu deterdženta na robi će biti ostataka, posebno ako imate modernu mašinu koja je fabrički podešena da štedi vodu. Ako koristite tečne deterdžente, nemojte dodavati i omekšivač jer će peškiri imati manju moć upijanja.

Nedovoljno osušeni peškiri

Ako koristite mašinu za sušenje, vodite računa da su peškiri u potunosti osušeni prije nego što ih složite. Vrući peškiri znaju da zavaraju pa sačekajte da se ohlade prije nego što ih složite.

Mašina za veš nije čista

Ostavite vrata/poklopac od mašine otvoren nakon svakog pranja sve dok se bubanj u potpunosti ne osuši. Svakih nekoliko mjeseci uključite mašinu bez odjeće kako biste uklonili ostatke deterdženta, buđ i naslage hlora. U bubanj sipajte čašu izbjeljivača ili 2 čaše bijelog sirćeta i uključite mašinu na program sa visokom temperaturom.

Peškiri se ne osuše brzo nakon upotrebe?

Ovaj problem ćete imati ako nakon korišćenja peškire kačite na kuku ili ih držite presavijene. Mokre peškire držite raširene na šipkama ili ih zakačite na dvije kuke dok se skroz ne osuše.


Peškire perite toplom vodom, a za svijetle peškire uz deterdžent dodajte dodatke pranju poput izbjeljivača bez hlora ili sodu bikarbonu. Koristite vrelu vodu, a prije programa za ispiranje sipajte bijelo sirće. Peškire sušite na suncu, a mašinu za sušenje koristite samo kada je napolju velika vlaga.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.