Singl i srećni...

Singl i srećni...

Nisu sve singl djevojke u stalnoj potrazi za princem na bijelom konju. Neke su zaista zadovoljne tim svojim ljubavnim statusom i uživaju udovoljavajući samo sebi. One se ne odriču muškaraca i ljubavi, ali svjesne su da ne treba da pauziraju život dok se ne pojavi Gospodin Pravi.
Možda i vama treba podsjetnik zašto je lijepo biti slobodna kao ptica na grani i zašto treba da se radujete što vam danas niko neće ukrasti brojne poljupce? Evo spiska dobrih strana singl statusa:

Flertujete bez osjećaja krivice. Možete da odgovorite na flert onog šarmantnog tipa koji vam krade poglede, bez da osjećate grižu savjesti. Singl status vam daje daje pravo na neograničenu dozu zabave i neobavezan flert.

Vi i samo vi odlučujete da li je dekolte predubok,a suknjica prekratka. Nema rasprava oko vašeg seksi izgleda, ali zato sigurno ima mnogo komplimenata od tajnih, starih ili novih obožavalaca. Kada niste u vezi, imate potpunu slobodu da budete seksi i zavodljivi, bez da se ikom pravdate i da se bojite da će to nekoga pogoditi.

Budite sigurni da je bolje da ste sami, nego da ste sa pogrešnom osobom. Problematična veza samo bi brisala osmijeh sa vašeg lica i doprinijela da se osjećate usamljeniji nego kada ste sami.

Možete da preskočite depiliranje, a da se i dalje osjećate odlično. U zimskim danima možete da se oslobodite od čestog brijanja i depilacije, a da vas  nečije ruke kasnije ne natjeraju da požalite zbog toga.

Ne paničite zbog svakog kašnjenja menstruacije. Kasni va? Pa šta? Ne morate odmah uspaničeni da trčite do apoteke da biste kupili test za trudnoću.

Ne morate da glumite orgazam, samo da biste povećali nečije samopuzdanje. Nije tajna da mnoge žene glume orgazam samo da bi usrećile partnera. Kada ste singl, jedina sreća na koju treba da mislite je vaša lična.

Možete da budete neraspoloženi i tihi, bez da vas lažno optužuju da ste u PMS-u. Ako vam se ne priča, jednostavno možete da ćutite, bez ikakvih bespotrebnih objašnjenja. Tišina je ponekad preksrasna, zar ne?

Nema ko da vam koluta očima dok razgovarate sa prijateljicom. Čuli ste nov i sočan trač? Možete slobodno da ga podijelite sa prijateljicom, bez da očekujete negativnu reakciju sa desne strane.

Izlazak sa muškim društvom? Slobodno. Nemate kome da se pravdate. Možete kad god želite da izadjete sa muškim dijelom vašeg društva, a da ne postanete meta optužujućih pogleda i neumjesnih komentara. Slobodno istražujte muški um preko kafe-drugara. Na kraju krajeva, to će vam pomoći da napravite najbolji izbor partnera kada se odlučite da se rastanete od svog singl statusa.

Možete da izadjete, da se zabavljate, da plešete, bez da stalno gledate na sat. Želite da se zabavljate sa veselim društvom do 5:00 ujutro? Slobodno. Kad ste singl nema pitanja tipa “Gdje si bila?”, “S kim si bila?” ili “Kad si došla kući?” Imate potpunu slobodu da sebično mislite samo na sebe i na to kako da povećate broj osmijeha na licu.

Vi ste ta osoba koja može da vas učini najsrećnijom. Čekanje nekog drugog da vam život učini zabavnijim i da vas razveseli je ključ za tugu i razočarenje. Kada volite sebe i uživate u onome što ste, budite sigurni da ste na pravom putu ka sreći.

Nema ljubomornih ispada koje ste, navodno, vi izazvali. Nećemo da se lažemo i da kažemo da povremena, umjerena ljubomora nikome ne prija. Medjutim, ljubomora zna ozbiljno da naruši odnose i ubije raspoloženje. Kada ste singl, ne morate da pazite na sve što radite, plašeći se da ne probudite nečiju ljubomoru.

Nema ko da vas zadrži kod kuće, kad je vaše oduševljenje za zabavu na visokom nivou. Ne morate vikend da provodite u kućnoj atmosferi, gledajući najnoviji filmski hit, kada već gorite od želje da budete sa društvom na zabavi, i to samo zato što neko pored vas, nije raspoložen za druženje.

Možete da slavite Sv. Trifuna, a da javno bojkotujete Valentinovo. Mnogi ljudi kažu da mrze praznik ljubavi, ali ne mogu sebi dozvoliti da voljeni/voljena ostanu bez poklona . Kada ste singl, oslobodjeni ste od pritiska da pronadjete najljepše crveno srce, pa možete da se fokusirate na pronalaženje najboljeg crvenog vina.

Niste prinudjeni da pravite kompromise. Ne morate da slavite Novu godinu sa tudjim društvom samo zato što ste prethodnu slavili sa svojim. Ne morate da propustite ludo žensko veče, zato što je obavezno da se pojavite na rodjendanu nečijeg dobrog druga. Kada ste sami, prinudjeni ste da pravite kompromis samo sa sobom.

U potpunosti ste oslobodjeni straha od nevjerstva i slomljenog srca. Ne trošite nijedan sekund svog života, pitajući se da li će neko da padne u iskušenje i da proba “zabranjeno voće”.

Lakše ćete preživjeti ta tri kilograma viška. Nema nikog da vas gleda u donjem vešu, pa tri, četiri, pet novih kilograma vam neće toliko opteretiti misli. Osim toga, imaćete više slobodnog vremena da ih istopite.

Ne morate da trošite energiju i vrijeme da biste promijenili nečije loše navike. Imate mogućnost da svu svoju energiju usmjerite samo na sebe, na svoju ličnu promjenu i na to da postanete još bolja osoba.

Slobodni ste da raširite krila i uživate u spontanosti. Kada ste u vezi, spontanost dobija novo značenje. Kada ste singl, spontanost doživljavate u pravom smislu te riječi.

Biti srećan sa statusom samca znači da ste jaka, samostalna ličnost. To što ste srećni i kada niste u vezi, pokazuje da znate da uživate u sopstvenom životu i da vaša sreća ne zavisi od drugog.

Sigurno smo nešto propustili. Imate li vi, možda, neku dopunu na ovaj spisak?

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.