Kako naučiti bebu da spava u svom krevecu

Pitanje koje muči vjerovatno svakog novopečenog roditelja jeste - kada će moja beba moći da prespava noć u svom krevecu za bebe?

Kako naučiti bebu da spava u svom krevecu

Ovo pitanje prethodilo je razotkrivanju jednog od najvećih mitova vezanih za spavanje beba. Jer… nijedna beba... nijedno dijete… zapravo nijedan odrasli čovjek nikada ne prespava cijelu noć odjednom.

Da, ovo je istina. Tri ili četiri puta tokom noći, mi se svi budimo, makar na momenat.

Ova činjenica umnogome je promijenila način na koji učimo bebe da spavaju u svom krevecu. Naime, cilj roditelja nije da pomognu bebi da prespava čitavu noć u svom krevecu, već je cilj da joj pomognu da nauči da se, kada se jednom probudi, ponovo sama uspava.

Kako pomoći bebi da spava tokom noći

Iako može biti vrlo primamljivo da ljuškate bebu dok ne zaspi i da je potom nježno spustite da spava u svom krevecu, ukoliko to činite svake večeri, vaša beba će se sve više oslanjati na vašu pomoć da zaspi, pogotovo tokom buđenja tokom noći. Ovdje je važno napomenuti da naravno da možete da uživate sa svojom bebom u naručju, ali je preporuka da joj takođe pomognete da razvije vještinu da spava samostalno - jer bebe to zaista i mogu.

Trenirajte buđenje i spavanje bebe

Ukoliko želite da naučite bebu da se samostalno uspava nakon što se probudi, ono što se preporučuje možda zvuči malo drastično, ali zaista pomaže. Potrebno je da praktikujete tehniku buđenja i spavanja. Evo kako ta tehnika izgleda:

Svake večeri pred spavanje prepovijte svoju bebu, omogućite joj nešto bijele buke (koja oponaša zvuke koja je beba slušala dok je još bila u stomaku), neka beba lijepo jede (pije mleko), podrigne, neka zadrijema u vašem naručju i onda je položite u krevetac.

ALI, odmah nakon što ste spustili svoju bebu u krevetac, blago je češkajte, golicajte ili slično dok ne otvori oči. Tako je, zvuči potpuno nelogično nakon tolikog truda koji ste uložili da uspavate vaše čedo, ali ovo je najbolji način da naučite vašu bebu da se samostalno uspava.

Vidjećete da će beba nakon par sekundi ponovo zatvoriti oči i da će sama da se uspava. Ukoliko beba negoduje, možda je gladna ili ima neku drugu vrstu nelagodnosti (provjerite da li joj je puna pelena ili da li je pretoplo obučena), uzmite bebu, riješite problem koji ima i nakon toga je umirite, a onda je ponovo vratite u krevetac i nemojte zaboraviti da je ponovo nježno probudite nakon što je spustite u krevetac.

Iako ovaj metod izgleda potpuno čudno, znajte da je provjeren i potvrđen od strane mnogih zadovoljnih roditelja. Počnite već večeras sa ovim načinom uspavljivanja i sigurni smo da ćete i vi i vaša beba vrlo uskoro uspjeti da prespavate noć i da se probudite odmorni.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.