Pomozite djetetu da se psihički razvija

Pomozite djetetu da se psihički razvija

Mozak vašeg djeteta u prve dvije godine razvija se brže nego i u jednom životnom razdoblju, te zbog toga svako ohrabrenje i poticaj s vaše strane može mu pomoći da svoje potencijale iskoristi najbolje što može.
Djeci u tom razdoblju ne treba mnogo. Dovoljni su ljubav i pažnja.

Komunicirajte s njima

Najvažnija stvar koju možete uraditi  je razgovarati i razgovarati sa djetetom i neverbalno komunicirati s njim, pogotovo očima. I najmanje, tek rođeno dijete, može da prepozna ton vašeg glasa i u glavicu spakuje informacije koje će kasnije koristiti prilikom govora.

Podignite svoje dijete

Naravno da je normalno da djeca plaču, ali tada ni jedno od vas ne uživa, i zato podignite dijete na vrijeme kako ni vi, ni  situacija ne bi postali očajni. Dijete će na taj način shvatiti da reagujete na njegov poziv, a zauzvrat ćete dobiti manje plača i mirniju bebu.

Birajte odgovarajuće igračke

Provjerite na pakovanju igračaka uzrast za koju je namijenjena. Važno je da izaberete igračke koje odgovaraju uzrastu vašeg djeteta, što zbog sigurnosti, a što zbog toga što će dijete imati više psihičke koristi od igračaka kojima se zna služiti i s kojima je spremno da se igra.

Čitajte slikovnice

I vrlo malo dijete uživa da sjedi u krilu i gleda šarene slike, jer tako ima priliku da stvari iz svakodnevnog života vidi na drugačiji način.

Obezbjedite djetetu nova iskustva

Svaki dan izvedite dijete u šetnju, posjetu prijateljima ili u park. Promjena okruženja je stimulativna i za vas i za dijete.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.