6 mitova u šminkanju: Ova pravila smijete da prekršite

Ponekad se svi plašimo da promijenimo oblik frizure ili da obučemo neku intenzivniju boju, izazovniju haljinu. Uvijek možete da pokušate tako što ćete početi sa minimalnim promjenama. Mijenjajte svoj izgled postepeno. Svaka promjena je dozvoljena dok znate granicu umjerenosti i dobrog ukusa. 

6 mitova u šminkanju: Ova pravila smijete da prekršite

Mit: Crvenokose ne bi trebalo da nose crveni karmin

Crveni karmin je dopušten svima. Crvenokose mogu da izgledaju fanstastično s crvenim usnama, posebno s narandžastim tonovima, nalik boji paradajza. Važno je da izbjegavate plave podtonove.

Mit: Svjetlucave sjenke su samo za tinejdžerke

Naprotiv, obične matirane sjenke mogu naglasiti upale oči koje žene imaju u zrelijim godinama. Svjetlucave sjenke privlače svjetlost, pa vas mogu učiniti naizgled svježijim, a dodatni bonus leži u tome da tako odvlačite pažnju s bora na licu. Zampamtite i da svjetlucavo ne znači šljokičavo.

Mit: Jarke boje karmina nisu za tanke usne

Važno je znati razliku između svijetlih (dobrih) i tamnih (loših) tonova. Tamni tonovi, poput tamnocrvene i boje kupine, samo ističu činjenicu da se radi o tankim usnama, ali tonovi obogaćeni svjetlucavim elementima stvaraju optičku iluziju punijih usana. Takođe, usne oblikujte olovkom, čime ćete vizuelno postići puniji izgled.

Mit: Smokey eyes ne izgleda dobro na blijedoj koži

Crne i sive nijanse ovdje nemaju monopol: nijanse poput bronzane i ružičasto-zlatne odličan su izbor ako imate jako svijetlu kožu.

Mit: Pastelne boje ne izgledaju dobro na tamnijoj puti

Svaka od nas ponekad želi da se poigra sa pastelnim bojama. U tome nema ničeg lošeg, ali pastelne boje na tamnijoj koži treba znati nanositi. Poenta je u održavanju kontrasta. Recimo, ako želite da se poigrate ružičastom, bojom lavande, svijetloplavom ili zelenom. Prije svega, pripremite kapke tako što ćete na njih nanijeti puder koji će pružiti dobru bazu na koju sjenka može da se "uhvati".

Mit:Ili smokey eyes ili naglašene usne

Ključ je u kontrastu. Na primjer, ako imate svjetlucavi smokey eyes, neka karmin bude matiran ili obrnuto. Ostatak lica mora biti minimalno definisan, s pažljivo počupanim obrvama i lagano naglašenim jagodicama. Držite se srodnih nijansi.

 

vesti-online.com

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.