PET TIBETANACA – vježbe koje daju mladost, zdravlje i vitalnost

PET TIBETANACA – vježbe koje daju mladost, zdravlje i vitalnost

Lijepo je dijeliti znanje i ljubav sa drugim ljudima i zato želimo da sa vama podijelimo nešto korisno -  vježbe Pet Tibetanaca i akciju AUM CENTRA koja traje do kraja juna.

“U želji da što više ljudi osjeti blagodeti fenomenalnih vježbi PET TIBETANACA, tim Aum Centra već tri nedjelje na Gorici drži besplatan čas obuke za sve zainteresovane.
Na čas dolaze djeca, mladi  kao i oni u najboljim godinama. Trenutno su  više zainteresovane žene, ali imamo i nekoliko polaznika jačeg pola.  Za ove vježbe nema starosnih granica, a ukoliko ste uporni i istrajni brzo ćete osjetiti blagodeti uloženog truda, jer ćete svoje tijelo podmladiti i vratiti mu vitalnost. Svi koji žele mogu nam se priključiti bilo kad do kraja juna. Vježbe je lako savladati, a poslije ostaje da budete disciplinovani i istrajni.’’ - rekla je za naš portal  Mari Maćešić, izvršna direktorka Aum Centra.

Šta treba da znamo pre nego što počnemo da praktikujemo PET TIBETANACA

Hormoni u našem tijelu upravljaju procesom starenja. U određenom periodu našeg života, u vrijeme adolescencije, naš organizam  počinje da stvara hormon smrti zbog kojeg dolazi do starenja, bolesti, određenih kako fizičkih tako i mentalnih, emotivnih blokada.

Univerzalna energija utiče  na endokrini sastav žlijezda.

Praktikovanjem vježbi Pet Tibetanca uravnotežujemo univerzalnu energiju u našem tijelu i samim tim organizam vraćamo u funkciju kao kada smo bili djeca. Da bi se uradila serija od 21 potrebno je dvadesetak minuta. Izdvojte svakoga dana dvadesetak minuta za svoju mladost, zdravlje i vitalnost.

Evo i vježbi

PRVA VJEŽBA

Prva vježba se izvodi da bi se ubrzalo okretanje čakri koje su usporene. Noge raširite u širini kukova. Ruke ispružite u visini ramena (kao na slici) i okrećite se u pravcu kazaljke na satu. U prvoj nedjelji radite tri kruga, a svakih narednih 7 dana  povećavate za još dva.  

DRUGA VJEŽBA

Druga vježba  nam  još više budi čakre.
Duboko udahnite na nos pri istovremenom podizanju glave na grudi i nogu, a potpuno izdahnite kada se vraćate u početni položaj. U ovoj vježbi je bitno da ne podižete ledja sa poda već da samo podignete glavu da dodirne grudi. U prvoj nedjelji radite tri puta ovu vježbu, a svakih narednih 7 dana  povećavate za još dva.

TREĆA VJEŽBA

U  ovoj trećoj vježbi takođe je veoma bitan ritam disanja kao i to da zatvorite oči.
Udahnite duboko kroz nos kada se savijate prema nazad , a izdahnite potpuno na usta kada se vraćate u početni položaj. Na početku vježbanja nemojte se previše izvijati unazad već samo onoliko koliko vam tijelo dozvoljava. Vježbu ponovite tri puta, a svakih narednih 7 dana povećajte za dva.

ČETVRTA VJEŽBA

Kao kod prethodnih vježbi i kod četvrte vježbe disanje ima veoma bitnu ulogu .
Udahnite duboko i potpuno dok podižete tijelo. Zadržite dah u tom položaju tijela koliko možete a zatim potpuno izdahnite kada se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite tri puta, a svakih narednih 7 dana povećajte za dva.

PETA VJEŽBA

Nastavljamo sa praktikovanjem dubokog disanja kao kod svake vježbe.
Ruke stavite u širini ramena. Prsti na nogama treba da budu okrenuti ka zemlji. Duboko udahnite kada podižete tijelo, a potpuno izdahnite kada ga spuštate u početnu poziciju. Vježbu ponovite tri puta, a svakih narednih 7 dana povećajte za dva.

Nemojte odustajati ako tokom prve nedjelje ne budete mogli da odradite svaku vježbu u seriji od tri. Budite uporni i radite ih svakodnevno, a rezultati će se vidjeti već kroz nekoliko nedjelja kako na tenu, boljoj kondiciji, tako i na većoj količini  životne energije sa kojom raspolažete.

Proces vježbanja:

Svake nedjelje povećavate broj vježbi za dva , a prvu nedjelju započinjemo sa serijom od tri ponovljanja svake vježbe.

Obavijesti svoje prijatelje  gdje se rade TIBETANCI.

Bitno je da ih informišete o sljedećem:

 • Doći sportski obučen

Ponijeti prostirku na kojoj ćete raditi vježbe (veći peškir, asura, i sl. )

 • Vježbe se rade bez obuće ali ih možete raditi i u patikama.
 • Ovo je najbolji način da za odvojenih dvadesetak minuta vremena date svom organizmu svu potrebnu energiju tokom dana.

Mjesto okupljanja je  Podgorica, na Gorici kod spomenika, svake subote u 19.00 h  u periodu od 05. maja do 30. juna dok ne steknete iskustvo samostalnog  vježbanja.

U slučaju kiše vježbanje će biti otkazano.

Ukoliko želite da ove vježbe pokažemo i u vašem gradu kontaktirajte nas na office@aumcentar.me ili na telefon 068 826 700 kako bi se dogovorili oko termina.

Aktivnosti AUM CENTRA možete redovno pratiti povezivanjem sa njihovom FB stranicom http://www.facebook.com/aumcentar ili na site-u www.aumcentar.me

KORISNI SAVJETI:

1.Svake nedjelje povećavamo broj vježbi za dva , a prvu nedjelju počinjemo sa serijom od tri ponovljanja svake vježbe.

Nedj.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Serija

3

5

7

9

11

13

15

17

19

21

Veoma je bitno vježbe raditi svaki dan barem jednom dnevno. Ukoliko jedan dan preskočite da odradite vježbe neophodno je vratiti se na početak i krenuti sa serijama od tri.

Ne radite seriju preko 21.

 1. Vježbe možete raditi ujutru ili uveče, a možete i ujutru i uveče(kako vama najviše odgovara). Sugestija Aum Centra jeste da vježbe radite ujutru za divan početak dana primanjem divne energije od pet Tibetanaca.
 2. Kod svake vježbe  kada udišete zamislite da se ispunjavate božanstvenim osjećajem ispunjenja i zadovoljstva, a kada izdišete zamislite kako sve postojeće napetosti izlaze iz vašeg tijela i da se osjećate potpuno opušteno i lijepo.
 3. Nakon vježbanja nikako ne smijete da se kupate u hladnoj, toploj ili vreloj  vodi jer ćete izgubiti blagodeti vježbi, ali možete u mlakoj ili prohladnoj. Savjet je da sačekate makar pola sata da prođe od odrađenih vježbi i tek nakon toga se možete istuširati mlakom ili prohladnom vodom.
 4. Najbolje je da se vježba radi na prazan stomak ili 2 sata od zadnjeg obroka.

Kad počnete sa vježbama voljeli bi da nam ostavite svoj komentar o efektima?

Do skorog vidjenja na Gorici ili na nekom drugom mjestu  želimo vam svako dobro!

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.