Kako organizovati vjenčanje iz snova, bez stresa?

Vjenčanje je prekretnica u životu mladih parova, pa ta prekretnica treba da se proslavi na specijalan način, da bude romantično, bajkovito i predivno. Organizacija vjenčanja može biti stresna ukoliko lijepo ne isplanirate vrijeme, ali mi ćemo vam dati savjete kako to da uspješno uradite.

Kako organizovati vjenčanje iz snova, bez stresa?

Prije vjenčanja sjedite i razgovarajte kakvo vjenčanje želite, kakvu temu želite, te budite sigurni da napravite kompromis oko stila vjenčanja. Ukoliko ne razgovarate o stilu, već podrazumijevate da će biti kako vi želite, vjenčanje može biti sve stresnije kako mu se datum približi.

Za početak, dovoljno je samo da razgovarate o idejama, priču o novcu ostavite za kasnije.

Pročitajte listu osnovnih stvari koje morate da završite prije vjenčanja, kako bi vaše vjenčanje bilo fenomenalno i nezaboravno, čak iako neke druge sitnice ne stignete da završite.

Razgovarajte o raspoloživom budžetu

Kada odredite datum vjenčanja, i kada iznesete sve ideje koje su vam bile na umu, razgovarajte o novcu, koliko ga imate na raspolaganju, i koliko želite da potrošite na svadbu iz snova.

Vremena kada roditelji mlade plaćaju svadbu su davno prošla, trošak treba da se podijeli na ravne časti, a vi sami treba da odlučite koliko novca želite da potrošite na najvažniju žurku u vašem životu.

Razgovarajte sa roditeljima, i procijenite koliko novca oni mogu da ulože, koliko vi imate, i napravite osnovnu računicu. Kada to završite možete se fokusirati na organizovanje osnovnih stvari za svadbu, bez kojih ona ne može da prođe.

Izaberite pravi bend za svadbu

Jedna od osnovnih stvari bez koje vjenčanje ne može da protekne je muzika, a za to su vam potrebni najbolji bendovi za svadbe, kako bi ovo bila vaša noć za pamćenje. Veoma je važno da razgovarate o muzici, repertoaru benda i njegovom kvalitetu, jer svadba može vrlo lako da propadne ako je muzika loša.

Ono što stvara atmosferu na vjenčanju je bend, a atmosfera je najvažnija kada neko bude pitao - Kakva je bila svadba. Niko u tom trenutku neće komentarisati svjetla u sali, vjenačnicu mlade ili izbor torti.

Najbolje bi bilo da angažujete bend koji ste već čuli, ili imate priliku da ga čujete bilo uživo, bilo na Jutjubu. To će mnogo pomoći pri vašem izboru, jer ćete moći na primjeru da vidite da li vam u praksi odgovara ono što vam odgovara u teoriji.

Nema potrebe da odluku donesete brzo, polako se informišite o raspoloživim opcijama, unesite vrijeme i energiju u ovaj poduhvat, jer ćete vidjeti da se isplati.

Važno je kakvo ozvučenje ima vaš bend, kao i to kako izgledaju kada se zajedno pojave na improvizovanoj bini. Kada odaberete bend, budite sigurni da sa njima prođete kroz sve bitne stavke, kao što su:

  • Cijena - da li je fiksna ili očekuju i bakšiš tokom proslave
  • Koje instrumente imaju u ponudi i kakav je kvalitet zvuka
  • Koliko ih ima u bendu kako biste znali koliko hrane treba da obezbedite
  • Da li imaju stritktno svoj repertoar ili će da primaju narudžbine pjesama
  • Odaberite pjesme za posebne dijelove vjenčanja - ulazak, sječenje torte, prvi ples.

Rijetko koji bend će pristati na to da im date spisak pjesama koje treba da sviraju. S obzirom na to da oni godinama već rade, oni imaju svoj repertoar, tempo i stil. Važno je da bend razumije vaš muzički stil, i šta je ono što stilski želite, ostalo prepustite njima, profesionalcima.

Iznajmite dovoljno veliku salu

Uradite prostu matematičku računicu - koliko gostiju je najavilo da će doći, tolika vam sala treba. U sali je potrebno da ima dovoljno prostora za igru, kao i to da može komotno da se prolazi između stolova.

Što se tiče dekoracije i ostalih detalja, možete iznajmiti salu koja će se pobrinuti oko svih sitnica, i izdvojiti malo više novca za to. Tako ćete osloboditi sebe velike obaveze. Sala će sigurno biti lijepo uređena, a vi nećete morati da brinete o svakom detalju.

Sve sale nude i opciju hrane, pa vam daju cijenu po osobu računajući stolicu i tanjir. Međutim, postoje i sale u koje možete unijeti svoju hranu, u dogovoru sa vlasnikom. To može smanjiti cijenu sale, posebno ukoliko već imate opciju po kojoj je hrana znatno jeftinija. Torta je jedna od važnijih stavki, pa ovdje saznajte koje su to dekoracije za tortu najpopularnije.

Nađite savršenu vjenčanicu po pristojnoj cijeni

Odvojite dovoljno vremena za traženje vjenčanice, raspitajte se da li neko u rodbini ima vjenčanicu koja vam se dopada, i koja može da se prekroji. Stare vjenčanice su prilično očuvane, i često može od njih da se napravi potpuno nova, bez ulaganja previše novca.

Ne brzajte sa kupovinom vjenčanice, već pogledajte i salone za iznajmljivanje, jer tamo možete naći prelijepe vjenčanice, a svakako je više nikada nećete nositi, pa je potpuno u redu da je iznajmite za svoj specijalni dan.

Kada izaberete vjenčanicu, budite sigurni da ste izabrali pravu frizuru, a nakon toga napravite izbor kako želite da se našminkate za vaš specijalni dan.

Provjerite listu da li ste nabavili osnovno

Prođite kroz listu i budite sigurni da imate salu, muziku, fotografa, hranu, pošaljite pozivnice na vrijeme, budite sigurni da vjenčanica stiže na vrijeme. Proverite da li ste zakazali sve termine: kod frizera i šminkera, termin u opštini, da li ste se dogovorili o detaljima sa kumovima, djeverušama, da li su spremne burme.

Kada odčekirate sve stvari sa liste, onda možete da izaberete savršeni parfem za najbolji dan u vašem životu, i upotunite bajku.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.