Zaljubi se

Piše: Jelena Kastaneti

Zaljubi se

„Zaljubi se.“ – kažem.
Toliko je divnih djevojaka. Koje nježno tuguju i koje su savršeno sretne. Koje su nepovratno izgubljene i iznova otkrivene. U tebi, kroz tebe pronađene.
Toliko je ljepotica. Malenog nosa, proporcionalnog lica. Tijela izgrađenog da po mjeri odgovara uz tvoje dodire. Harmonično. Skladno.
Kože glatke i meke, poput svile na koju bi lijegale s tobom.
Toliko je divnih djevojaka. Pametnih. Koje znaju da broj pi započinje i završava istim brojem i koje bi s tobom mogle razgovarati o svakom matematičkom problemu. Koje znaju da je Ombla najmanja rijeka, ne samo u Hrvatskoj, nego na svijetu. Toliko je pametnih djevojaka koje bez greške izgovaraju sve riječi i čak i ne pjevajući zvuče poput slavuja. Toliko njih koje je užitak slušati.
Koje uvijek znaju što reći i koje znaju kada biti odrasla, a kada se ponašati poput djeteta.
Toliko je njih sposobno nasmijati te, usrećiti, zadovoljiti.
„Zaljubi se.“ – govorim.
Toliko je razigranih pogleda i očiju stvorenih da trepću uz tvoje obraze. Toliko je mekih usana, punih, nježnih, koje samo čekaju tvoje poljupce. Toliko usana koje bi se razvukle u osmijeh na svaku tvoju dosjetku. Osmijeh toliko zarazan, osmijeh toliko prirodan. Osmijeh za tebe, zbog tebe.
Toliko je dobrih djevojaka. Koje zadrhte na hladnoću nepravde. Koje popravljaju svijet malim koracima.
„Zaljubi se.“ – ponavljam.
Ima toliko divnih djevojaka.
Na svakom te kutku čeka neka, prikladna, rađena po mjeri. Prikladnog stasa, godina i razmišljanja.
Ima toliko njih, rođenih za tebe. Rođenih da te žele.
Toliko je njih savršeno. Drugačije od mene.
Mene, koja se smijem gromoglasno i koja sam potpuno neproporcionalna. Koja sam često nepromišljena, pretjerano brbljava i pomalo izgubljena.
Koja znam samo da je pi 3,14 i ne baratam sa ostalih 60-ak znamenki. Mene koja bih mogla raspravljati s tobom o svakom matematičkom problemu, ali koja bih za rijetke probleme mogla pronaći rješenje. 
Mene koja u igri „Država, grad, selo“ izmišljam nazive sela, jer za Omblu nikada nisam čula. Mene koja često govorim gluposti, a kada pjevam, zvučim iritantno kao melodija jutarnjeg alarma.
Mene neprikladne, stasom, godinama i razmišljanjem.
Toliko je divnih djevojaka..
Ali…
„Zaljubi se… U mene.“

Jelena Kastaneti

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.