Tu gdje počinjemo mi

Piše : Dora Nikolić, Dulcinea

I desi se neko poput njega. Da kaže da će sve biti dobro. Da ono nije bio brod za moje plovidbe. Niti more za dizanje mog jedra. Sada, kada pjenušam od sreće. I volim nakon oluje. Svaka moja krhotina nalazi svoje mjesto pa šetam po nebeskom svodu, hvatajući oblake. Izmiču, ali plešemo. Najljepšu ljubavnu pjesmu o jednom čovjeku.

Tu gdje počinjemo mi

Ne, sakrijte njegove oči od cijelog svijeta, zaljubice se daljine, uzeće onaj najbolji dio mene. Pa ću pisati pisma za čije slanje nema adrese. Niti mastila u peru. Lutaću da ga tražim, u strancima. I krpicu svoje šavove na srcu, a oni me neće znati.
Sakrijte mu lik, zaljubiće se Mjesec, pa mi neće osvijetliti put do njega. Ljubomorno da ga čuvam od tuđih dodira, suza i koraka. Pokriću ga tijelom, u zoru, da ga ne bude kapi rose. Niti hladna ruka vjetra.
Sakrijte njegovu ljubav. Iskoristiće je one što ne znaju da vole. Ili vole na sekunde. A ja ga želim za jednu vječnost. Da budem tu i kada on nije. Da se izgubim u zagrljaju izgužvane postelje. Da ga volim.
Sakrijte ga, da ga ponovo nađem. Kako se samo srodne duše pronalaze. A kad se sretnemo neka zaćute bogovi, a gromovi utišaju, jer prave su ljubavi tihe, ponizne. I u životu se rađaju samo jednom.
Desi se neko poput njega, ko ti pokaze kako tišine najljepše odjekuju, ako ljubiš iz duše. Tu staje sve. A počinjemo mi.

Dora Nikolić, Dulcinea
Dora Nikolić, Dulcinea

Ostale tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/dora-nikolic-dulcinea

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.