Zašto treba da kupite aparat za pravljenje pjene od mlijeka?

Kafu svi obožavamo, bilo koja da je vrsta u pitanju. Ipak, svaka vrsta može biti i bolja uz dodatke kakva je pjena od mlijeka napravljena po najboljoj recepturi.

Mi ćemo da vam u nastavku teksta objasnimo kako ovaj aparat funkcioniše i zašto je neophodan uz svaku vrstu espresa, drugih kafa, ali i poslastica koje mogu da iskoriste mutilicu za mlijeko na najbolji način.

Nastavite sa čitanjem i pronađite odgovore u nastavku teksta. Sigurno ćete poželjeti da kupite ovaj mali, ali moćan kuhinjski uređaj.

Zašto treba da kupite aparat za pravljenje pjene od mlijeka?

Šta je to tako posebno u aparatu za pravljenje pjene od mlijeka?

Originalna mutilica za mlijeko je mali, kompaktan aparat koji donosi savršeno mućenje raznih vrsta mlijeka uz opciju zagrijevanja po potrebi.

Savršeno dizajniran lako se čisti, efikasno muti između 120 ml i 240 ml tako da je sasvim dovoljno za klasične ili veće kafe, ali i brojne poslastice u kojima je umućeno mlijeko odličan dodatak.

Aparat za pravljenje pjene od mlijeka se jednostavno koristi i za samo par sekundi muti hladno mlijeko ili se grije i muti gotovo jednako brzo, za manje od 2 minuta. To je dizajnirano tako da mlijeko bude savršene temperature u momentu kada aparat za espreso napravi kafu u istom trenutku kada je pjena napravljena.

Mlijeko se muti jednostavno pa se u prvom koraku postavlja opcija za jače ili slabije mućenje, u zavisnosti koliko ćete mlijeka nasuti. Poslije toga se mlijeko sipa do unutrašnje mjerne stanice i ako se grije i muti jače onda se sipa do niže granice, a ako se muti blaže onda se može sipati maksimalna količina.

Većina aparata za pravljenje pjene od mlijeka ima jednostavan on/off prekidač, a ako ga zadrže duže aktivira se i opcija grijanja mlijeka i to je sve što je dovoljno za korišćenje ovog malog, ali efektnog uređaja.

Elegantan dizajn koji se uklapa u svaki prostor

Profesionalan i originalan aparat za mućenje mlijeka podsjeća na bocu i ne zauzima veći prostor od nje. To znači da se može odlično uklopiti pored kućnog aparata za kafu ili samostalno, čak i ako su u pitanju vrlo male kuhinje i raspoloživ prostor u njima.

Dizajn je različit, od hromiranih detalja preko plastike u desetinama nijansi što će osigurati da se aparat uklopi i postane elegantan dodatak koji se često koristi. I ovo je dobar razlog zbog kojeg svakako treba da razmislite o kupovini povoljnog, a često korišćenog kuhinjskog uređaja.

Rado se koristi i u kancelarijama, vikendicama, savršen je i na odmorima… Zamijenite grijanje mlijeka u posudama, njegovo pregrijavanje, potrebu da kupujete posebne mutilice i da to sve sklapate i rasklapate kad god vam je potrebna mutilica za mlijeko.

Razne vrste mlijeka za uvijek savršen ukus

U grijaču i mutilici se može koristiti punomasno mlijeko, mlijeko sa manje masnoća, kokosovo mlijeko, sojino mlijeko pa se zaista mogu upotpuniti razni napici, a naročito kafe.

Produženi espreso, makijato, late, ice coffe…su samo neke od varijanti koje se prave sa mlijekom. Pored ovih standardnih tu su i kafe sa čokoladom, keksom, kremom, napici sa šlagom, kafom, mlijekom, poslastice… Istražite recepte i pripremite zanimljive kombinacije.

Vidjećete da se u nekim situacijama koristi hladno mućeno mlijeko, u nekima toplo pjenasto mlijeko. Nekada se mlijeko sipa na početku, nekada tokom pripreme, a nekada na kraju pripreme napitaka. Biće vam i interesantno da poput pravog bariste ili poslastičara miješate zanimljive sastojke za jedinstvene kombinacije.

Kupite ga na poklon sebi ili dragoj osobi

Mutilica za pjenu od mlijeka može da bude i savršen poklon dragoj osobi, bilo da ima aparat za espreso ili ne. To je i vama veliko olakšanje jer će ga upotrebljavati i muškarci i žene i mlađi i stariji, i ljubitelji kafe i oni koji to nisu… Svakome će sasvim sigurno prijati umućeno mlijeko u brojnim situacijama.

Uređaj nije skup, a donosi brojne mogućnosti pa je sasvim sigurno da će se rado koristiti u različitim prilikama. Uvijek pronalazi primjenu i rijetko smo svjesni koliko je ovo koristan dodatak.

Osim toga, sasvim sigurno je i originalan poklon dragoj osobi jer je mala vjerovatnoća da će i drugi obezbijediti ovakav poklon. Idealan je jer onda može omogućiti da se kasnije daruju i kapsule za kafu ili aparat za espreso za kućnu upotrebu. Mogućnosti su brojne, a darivanje još posebnije.

Proučite mogućnosti različitih aparata za pjenu od mlijeka, da li ga griju ili mute samo hladno mlijeko, kako funkcionišu, kako se održavaju? Odaberite najbolje performanse i obezbijedite vrlo korisnu stvar za brojne napitke i poslastice. Sigurno je da ćete ga često koristiti pa se uložen novac i te kako isplati.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.