Uz ove trikove mali prostor izgledaće fenomenalno

Iako smo svi, pod uticajem telenovela, maštali da živimo u vilama sa bazenom ili makar u prostranom penthausu, poput junakinja iz Tračare, to nažalost, za većinu nas nije relnost. Razloga je mnogo, ali oni osnovni su jasni - prosječan način života, finansijski razlozi ili prosto nedostatak potrebe za tolikim prostorom. Ipak, ovo ne mijenja činjenicu da je dom naše utočište, da je on naša oaza mira u kojoj provodimo najviše vremena. Zato, manjak luksuza ne znači da svoje stanove ne treba da opremimo udobno i lijepo. Naprotiv, čak i mali prostori mogu izgledati fenomenalno, a caka je samo u dobroj organizaciji i planiranju.

Uz ove trikove mali prostor izgledaće fenomenalno

U ovom tekstu otkrivamo vam nekoliko ključnih trikova uz pomoć kojih ćete iz malog  prostora izvući maksimum, te ga učiniti jednako komfornim i estetski privlačnim.

Pa, krenimo redom, od kraljice funkcionalnosti- ugaone garniture na razvlačenje.

Ugaone garniture na razvlačenje - ključ za dobro uređen mali prostor

 

Multifunkcionalni namještaj je ključ za skladno uređenje malih prostora! Tu prije svega mislimo na ugaone garniture na razvlačenje, koje su pravi spas kada pričamo o jednosobnim stanovima, garsonjerama, malim kućama ili naprosto malim sobama. Ovaj komad namještaja omogućava vam da prostor iskoristite na najbolji mogući način, jer se mogu koristiti kao udobno mjesto za sjedenje i odmor preko dana, dok se noću lako pretvaraju u idealan krevet za spavanje! Ugaone garniture na razvlačenje dolaze u raznim oblicima, bojana ili  dezenima, a na vama je samo da dobro premjerite sobu i odaberete ugao u koji ćete da je smjestite. Osim toga, ovi komadi nameštaja često dolaze i sa dodatnim pregradama u koje možete odložiti posteljinu, kao i sa zaglavljima koja mogu biti odlična kao potpora za laptop dok radite ili neke grickalice dok gledate film. Ugaone garniture na razvlačenje mogu biti odlično rješenje i za sve one kojima često dolaze gosti, jer njihovo lako rasklapanje neće poremetiti vaš svakodnevni bioritam, te su svakako jednostavnija opcija od dušeka na naduvavanje.

 

Pred ugaonih granitura na razvlačenje tu su i drugi komadi namještaja koji mogu imati više funkcija, poput kreveta sa fiokama za odlaganje stvari, stolova i komoda sa puno pregrada za odlaganje stvari, taburea sa kutijom za odlaganje i sl.

Ovakav namještaj vam omogućava da maksimalno iskoristite vaš prostor, a da ga sa druge strane ne zagušite i ne opteretite nepotrebnim namještajem.

Podjela prostora - organizacija na visokom nivou

Dobra organizacija je veoma važna kada su mali prostori u pitanju. No, nemojte da vas to opterećuje, jer mi imamo ideje kako da jednostavno i lako podijelite i pregradite vaš prostor. Kućna biblioteka, odnosno police za knjige, mogu poslužiti kao pregrada između različitih zona u vašem prostoru, dok istovremeno mogu biti i veoma dekorativne. Na primjer, možda živite u jednosobnom stanu, ili imate veći open space prostor,  pa biste željeli da odvojite trpezariju od dnevne sobe? Nikakav problem! Sve što vam treba je dobar red polica, a na vama je da se odlučite da li želite da one idu od poda do plafona, te da tako posluže kao svojevrsni zid, ili biste pak voljeli da one budu niže i samo vizuelno odvoje djelove prostorije. Takođe, šankovi su odličan način da podijelite kuhinju i trpezariju, te vam uz to pružaju mogućnost za pripremu hrane, a možda to može biti i zanimljiv koktel bar kutak! Odlična pregrada mogu biti i paneli za presvlačenje, koji će dati poseban šarm i duh vašem stanu. Dobar način da uštedite na prostoru jesu viseći elementi i ugradni plakari, čime takođe oslobađate dragocjeni prostor od nepotrebnih stvari.

 

I samom ugaonom garniturom na razvlačenje, ukoliko je postavite na dobro mjesto, možete vizuelno odvojiti djelove prostorije, što je posebno zanimljivo za sve one koji žive u garsonjerama ili u jednosobnim stanovima.

Bolje osvjetljenje stvara osećaj komfora i luksuza

Boje imaju veliki uticaj na našu percepciju prostora. U malim prostorim bolje će pasati svjetlije boje, jer će se tako stvoriti iluzija veće prostranosti. Izbjegavajte tamne boje, kako vaš prostor ne bi izgledao skučeno. Umjesto toga, opremite stan svjetlijom ugaonom garniturom na razvlačenje, dok detalje, poput jastuka i tepiha, možete uraditi u tamnijoj varijanti. Prirodno svjetlo je svakako najbolje, pa pokušajte maksimalno da ga iskoristite, ali nemojte bježati ni od vještačkog osvjetljenja. Skrivene svjetleće trake mogu stvoriti udobnu i intimnu atmosferu, dok zidne lampe ili dekorativne plafonjere mogu pružiti dovoljno svjetla, a da opet ne stvore utisak zatvorenog prostora. Takođe, minimalistički stil uređenja je odličan izbor kada je mali prostor u pitanju.

Uređenje malog prostora svakako da može predstavljati ozbiljan izazov, ali uz ove trikove, dobro planiranje i malo mašte lako možete udahnuti život i notu luksuza i u posve mali prostor. 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.